Din fericire, merele sunt disponibile pe tot parcursul anului și sunt încărcate cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, toți nutrienții de care corpul tău are nevoie pentru a combate virușii și alte infecții și boli.
„Fără să susţinem că merele se detaşează de alte fructe din punct de vedere al beneficiilor, recomandăm merele tuturor pacienţilor din clinica noastră, pentru că sunt fructe care cresc la noi şi le putem găsi de multe ori în sezon. Le putem procura şi din surse ecologice , iar, dacă avem noroc, le putem culege chiar noi din măr. Este un fruct în care întâlnim micronutrienţi precum vitamina B2 – riboflavin, vitamina B6 – piridoxina, vitamina C, vitamina K, potasiiu, precum şi fibre. Necesarul de fibre pentru un adult este de aproximativ 14 g pentru fiecare 1000 kcal, 100 g de mar aducând 4,37 g fibre’’, spune dr. Mihaela Posea, medic nutriţionist pentru „Ce se întâmplă, doctore?’’
Alte BENEFICII:
O cantitate bună de fibre. Cele 4 g de fibre aduse de un măr mititel sunt benefice organismului, mai ales într-o dietă proteică, unde tendinţa este de a avea un tranzit intestinal mai lent (iar fibrele ajută la reglarea lui).
Sursă bună de B-uri pentru dietele vegane. Pacienţii care aleg să slăbească urmand dietele vegetariene sau vegane au de multe ori deficite de B-uri în alimentaţie. Merele reprezinta o sursa de B2 şi B6, esenţiale în prevenirea dermatitei seboreice, a inflamaţiilor de la nivelul pielii, esenţiale în metabolismul energetic şi modularea activităţii hormonilor steroizi.
Sursă de sănătate.Conţinutul de vitamina C din măr îl face o sursă de protecţie împotriva infecţiilor. Această proprietate, dar şi numărul mic de calorii, îl face indicat persoanelor care sunt la dietă.
Vestea bună este că merele au un indice glicemic scăzut, între 34-38,2. Există mai puțin de jumătate de gram de grăsime în compoziția unui măr de mărime medie.
Merele variază semnificativ în mărime, dar, în general, sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, dens în nutrienți, oferind fibre și micronutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina C.