Câte luni rezistă făina, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac

Fiecare aliment are un termen de valabilitate, iar făina nu este o excepție. Iată după cât timp este cazul să o arunci la gunoi.
  • Publicat:
Câte luni rezistă făina, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac
Foto: shutterstock

Fiecare aliment are un termen de valabilitate, iar făina nu este o excepție. Mai mult, aceasta are un termen de valabilitate mai scurt decât te-ai fi așteptat și, află că este greu să-ți dai seama de lucrul acesta doar din vedere.

Câte luni rezistă făina?

Dacă optezi pentru făina universală obișnuită aceasta rezistă un an la temperatura camerei și doi ani la frigider sau congelator. Este valabil și în cazul făinii albe de pâine, de prăjituri sau cu agenți de creștere.

Făina integrală, în schimb, are un termen de valabilitate mai scurt, iar asta pentru că este produsă din cereale integrale și conține fibre și alți nutrienți. Așadar, termenul de valabilitate pentru acest tip de făină este de până la trei luni la temperatura camerei și până la un an la frigider sau congelator. Este valabil și pentru făina de ovăz și alte tipuri de făină integrală.

Din păcate, nu putem spune același lucru și despre făina de migdale și nucă de cocos, care conțin și grăsime și care face să se strice mai repede decât alte tipuri de făină cu amidon. Mai exact, rezistă doar trei luni la temperatura camerei și șase luni la frigider sau congelator.

Cum se păstrează corect făina?

Cea mai bună modalitate de a prelungi durata de valabilitate a făinii este să o păstrezi într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare care poate fi sigilată, la temperatura camerei sau, chiar mai bine, în frigider sau congelator. Temperaturile mai scăzute încetinesc descompunerea și eventuala deteriorare a alimentelor.

Cum îți dai seama dacă s-a stricat

Fiecare pungă de făină are imprimată pe ea o dată de valabilitate sau de expirare. Dacă transferați făina într-un recipient etanș înainte de a o depozita, etichetați recipientul cu data de expirare înainte de a arunca ambalajul original al făinii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”