Câte zile poți ține ouăle la frigider? Modul corect pentru a le depozita în siguranță

Ouăle proaspete, depozitate corect, pot rămâne proaspete pentru o perioadă surprinzător de lungă.
  • Publicat:
Câte zile poți ține ouăle la frigider? Modul corect pentru a le depozita în siguranță

Ouăle proaspete pot fi păstrate în frigider timp de 4-5 săptămâni dacă sunt depozitate corect. Cel mai bine este să le depozitezi în ambalajul original sau într-un suport special pentru ouă. Ele ar trebui păstrate la o temperatură între 2 și 4 grade Celsius în frigider.

Cum se păstrează ouăle în frigider

După ce scoți ouăle din frigider, nu le lăsa afară la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Acest lucru ajută la menținerea siguranței alimentare, prevenind dezvoltarea bacteriilor.

„Ouăle proaspete, curate, dar nespălate, se recomandă a fi păstrate la frigider nu mai mult de 6 săptămâni pentru a-și păstra prospețimea. Nerefrigerate sau spălate și refrigerate, ouăle nu se recomandă a fi păstrate mai mult de 3-4 săptămâni”, a spus Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit gandul.ro.

Modul corect de a depozita ouăle

Depozitarea preparatelor pe bază de ouă

Ouăle preparate pentru omletă, salată de ouă, quiche sau ouă umplute trebuie refrigerate imediat după preparare. Aceste preparate ar trebui consumate în decurs de 3 până la 4 zile pentru a preveni creșterea bacteriilor și a asigura siguranța alimentară.

Depozitarea albușurilor și gălbenușurilor separate

Albușurile sau gălbenușurile de ou separate pentru prăjituri trebuie păstrate într-un recipient ermetic. Se pot ține în frigider timp de maxim 4 zile.

Ouăle fierte tari

Ouăle fierte tari pot rezista în frigider timp de o săptămână dacă nu sunt decojite. Este important să le depozitezi într-un recipient închis ermetic pentru a le proteja de absorbția mirosurilor și pentru a menține prospețimea.

Congelarea ouălor

Ouăle pot fi congelate cu succes, dar este important să le scoți din coajă și să le folosești într-o formă de omletă. După ce le bați, poți să le pui în recipiente sau să le așezi în tavă, apoi să le congelezi. În momentul în care dorești să le folosești, le poți decongela în frigider pentru a prepara diverse mâncăruri.

„Ouăle trebuie sparte, iar conținutul trebuie păstrat în congelator până la maxim 18 luni”, a mai spus Alexandru Cîrîc.

Pe lângă ouă, există și alte alimente care pot fi congelate fără probleme, precum avocado, tofu și brânza rasă. Aceste alimente se congelează bine și rămân bune pentru consum ulterior. Avocado, de exemplu, poate fi tăiat în felii și apoi congelat, fiind ideal pentru smoothie-uri sau guacamole.

Sursă – https://ask.usda.gov/s/article/How-long-can-you-store-eggs-in-the-refrigerator

Sursă foto – Studio_OMG / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”