Bufetul de mic dejun de la hotel este, fără îndoială, foarte tentant. Cu toate acestea, un specialist în microbiologie a oferit un sfat prețios și puțin cunoscut cu privire la mâncarea care se servește la micul dejun.
Într-un interviu acordat pentru Mashed, microbiologul Jay Tetro a subliniat că turiștii pot fi expuși riscului de toxiinfecții alimentare atunci când se delectează cu anumite preparate. Printre alimentele menționate de acesta se numără clătitele, cerealele și ouăle jumări. Acestea sunt considerate neapetisante deoarece sunt reîncălzite pe parcursul zilei, pierzându-și astfel prospețimea și gustul inițial.
Însă, cel mai important lucru pe care Jay Tetro îl recomandă este evitarea completă a condimentelor.
„Dacă sunt doar deschise și există linguri și alte ustensile acolo, atunci există o mare probabilitate ca oamenii să își bage degetele în ele. Știm cât de bine se spală oamenii pe mâini. Există un potențial ridicat de contaminare.” a declarat el pentru Daybreak Alberta.
Aceste avertismente nu sunt singurele referitoare la facilitățile oferite de hoteluri. Un videoclip viral pe TikTok, o internaută sfătuiește călătorii să evite șampoanele, balsamurile și gelurile de duș oferite de hoteluri.
„Iată sfatul tău. Nu folosi niciodată acestea,” a spus femeia în videoclip. „De ce? Pentru că nu sunt securizate.”
Femeia a deschis capacul unor sticle de dimensiuni mari, demonstrând cât de ușor este pentru alți oaspeți să adauge propriile substanțe în acestea.
„Pot pune vopsea de păr, înălbitor, orice în aceste sticle. Nu folosiți niciodată acestea,” a reiterat ea.
„Întotdeauna îmi aduc propriile produse atunci când călătoresc,” a continuat ea.
„Dacă nu îți aduci propriile produse, sună la recepție și cere un set nou sau.”
Alegerea alimentelor și a produselor de îngrijire personală potrivite nu doar că garantează o experiență mai plăcută, dar poate preveni și potențiale probleme de sănătate.
Sursă – https://www.indy100.com/viral/hotel-buffet-avoid-contamination
Sursă foto – Rawpixel / Envato