Ce este pelicula albă de pe baby morcovi. De ce apare și ce se întâmplă dacă îi mănânci

Ce este, de fapt, pelicula albă care apare pe suprafața morcovilor baby?
  • Publicat:
Ce este pelicula albă de pe baby morcovi. De ce apare și ce se întâmplă dacă îi mănânci

Baby morcovi, acei morcovi mici și drăgălași care adesea ajung în sacoșele noastre, pot dezvolta o peliculă albă pe exterior, care îi face să pară mai puțin apetisanți decât morcovii proaspeți și crocanți. Ce este, de fapt, această peliculă albă?

Pelicula albă de pe baby morcovi

Deși poate părea că acea peliculă albă indică o problemă de păstrare sau o contaminare cu o ciupercă, realitatea este mai puțin alarmantă. Această peliculă albă, cunoscută sub numele de „carrot blush” (bluza morcovului), apare atunci când morcovii baby își pierd umezeala și devin uscați. Acest fenomen este similar cu aspectul de piele uscată pe care îl observăm atunci când suntem deshidratați sau expuși la condiții meteo nefavorabile.

Baby morcovi, spre deosebire de cei de dimensiuni normale, sunt tăiați din morcovi mai mari și prelucrați pentru a obține forma uniformă și atractivă. Procesul de tăiere și netezire îndepărtează stratul exterior și protector al morcovului, expunându-l astfel la factorii de mediu care pot duce la apariția acelei pelicule albe. Acest lucru îi face mai vulnerabili decât morcovii întregi, care își păstrează stratul exterior până când sunt gata să fie folosiți.

Pelicula albă, periculoasă sau nu?

Este important să subliniem că baby morcovii care au această peliculă albă nu sunt dăunători și nu reprezintă o problemă de sănătate. De fapt, aceștia sunt în continuare siguri de consumat. Pelicula albă este doar un semn că morcovul are nevoie de mai multă umezeală. De obicei, acest aspect poate fi remediat prin spălarea morcovilor sau prin înmuierea lor în apă, care ajută la restabilirea hidratării și la îmbunătățirea texturii.

Așadar, data viitoare când vei vedea baby morcovi cu un aspect mai puțin atrăgător, amintește-ți că aceștia nu sunt cu nimic diferiți din punct de vedere al siguranței. Sunt doar legume care au nevoie de puțin „spa” pentru a reveni la strălucirea lor obișnuită. Așa că, nu te lăsa păcălit de aspectul lor și continuă să te bucuri de aceste gustări sănătoase și delicioase.

Sursă – https://www.msn.com/en-us/lifestyle/parenting/what-is-that-white-film-all-over-baby-carrots/ar-BB1oi4Hg#

Sursă foto – Dream79 / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”