Ce fac nutriţioniştii când vor să slăbească 2-3 kilograme

Nu poţi trece cât ai bate din palme de la greutatea ta de azi la o siluetă mai zveltă şi la 2-3 kilograme în minus.
  • Publicat:
Ce fac nutriţioniştii când vor să slăbească 2-3 kilograme

Nu poţi trece cât ai bate din palme de la greutatea ta de azi la o siluetă mai zveltă şi la 2-3 kilograme în minus. Oricât ar părea de tentant să urmezi diete drastice pentru a slăbi repede, încearcă mai bine să îi oferi organismului posibilitatea de a învăţa obiceiuri sănătoase, testate de experţii în nutriţie.

Iată ce fac nutriţioniştii când vor să dea jos 2-3 kilograme.

1. Încep să ţină un jurnal alimentar

Jennifer Vimbor, fondatoarea Programului de Consiliere în Nutriţie din Chicago, a dezvăluit că atunci când simte că hainele stau prea fixe pe ea începe să ţină un jurnal alimentar. Pe măsură ce ţine evidenţa obiceiurilor ei alimentare, începe să-şi dea seama când se strecoară greşeli. Expertul în nutriţie atrage atenţia: „Cei mai mulţi dintre noi încep să mănânce prea multe grăsimi şi prea puţine fibre”. Cea mai bună idee este să consumi mai multe alimente bogate în fibre şi să bei mai multă apă. Află care sunt cele mai bune surse de fibre!

2. Includ în dietă multivitamine sau probiotice

Multivitaminele şi probioticele îi oferă organismului tău vitaminele pe care probabil le pierzi dacă urmezi o dietă săracă în calorii şi te ajută să îţi ţii sistemul digestiv sub control. Experţii recomandă o o tabletă zi care să nu aibă mai mult de două vitamine. Când vine vorba de probiotice, o aleger bună o reprezintă cele care conţin 10 to 20 de miliarde per capsulă. Orice doză mai mare nu este indicată pentru efecte terapeutice.

3. Optează pentru o alimentaţie sănătoasă

O alimentaţie sănătoasă înseamnă pur şi simplu să eviţi alimentele procesate sau cele ambalate pe cât posibil. Alimentele fără etichete şi liste de ingrediente sunt cea mai bună alegere. Dacă alegi alimente din comerţ optează pentru cele care au maxim cinci ingrediente dacă încerci să ai grijă de sănătatea şi silueta ta.

4. Îşi fac timp pentru mai mult somn

Timpul de odihnă te poate ajuta sau te poate încurca în încercarea de a slăbi. „Lipsa somnului te poate împiedica să pierzi cele 2-3 kilograme nedorite. Oamenii au nevoie de o perioad[ de somn adecvată”, atrage atenţia nutriţionistul Kate Merkle.

5. Sunt atenţie la ritmul organismului lor

Pe măsură ce mănânci încearcă să observe ce anume îţi satisfice apetitul. Acestea sunt alimentele pe care trebuie să le consume pentru a nu te simţi înfometat. Oamenii tind să mănânce mai puţin când consumă alimente săţioase, care le potolesc poftele.

6. Îşi regândesc programul de antrenament

Când faci aceleaşi exerciţii în fiecare zi, organismul tău se adaptează la această rutină şi are nevoie de noi provocări. Dacă urmezi acelaşi tip de antrenament pentru o perioadă lungă de timp poate este momentul să schimbi situaţia. Încearcă să alegi o activitate care îţi face plăcere, în loc să te forţezi să faci exerciţii de tip cardio sau un alt antrenament în vogă.

7. Evită să reducă drastic numărul caloriilor

Deşi ar putea părea contraproductiv, specialiştii în nutriţie atrag atenţia că reducerea drastică a numărului de calorii poate de fapt să ducă la îngrăşare, pe termen lung. Reducerea numărului de calorii duce de obicei la mâncat în exces, mai ales când ţi se face foame şi nu mai poţi suporta senzaţia. În momentul în care tai drastic caloriile o să pui la loc kilogramele pe care le dai iniţial jos. Când vine vorba de calorii, calitatea bate cantitatea. Alege fructe şi legume colorate şi cereale integrale. Nu vei simţi privată de alimente, iar organismul tău îşi va lua vitaminele dintr-o sursă bună.

8. Sunt foarte atenţi când mănâncă

Ce mănânci înseamnă doar o parte a ecuaţiei. Unele persoane tind să mănânce atunci când se plictisesc sau când sunt stresate. Majoritatea nutriţioniştilor îşi sfătuiesc clienţii să se gândească în ce momente  sau situaţii apelează la mâncare. Dacă recunoşti şi apoi încerci să îndrepţi sentimentele de plictiseală sau de stres poţi recâştiga controlul asupra obiceiurilor tale alimentare. Aceste trucuri mentale poate ameliora mâncatul pe fond emoţional.

9. Evită dietele pe o perioadă scurtă de timp

Slăbitul – chiar şi în a cazul a 2-3 kilograme – durează. Când vrei să faci o schimbare cu adevărat poate dura mai mult timp decât ai crede. Deşi poate părea tentant să încerci dietele drastice de 2-3 zile care îţi promit rezultate de excepţie, încearcă să faci faţă tentaţiei a slăbi în timp record. Dacă faci paşi mărunţi în direcţia unui stil de viaţă sănătos, încetul cu încetul vei scăpa şi de cele 2-3 kilograme nedorite!

Urmărește CSID.ro pe Google News