…ceea ce trebuie să mănânce pentru ca fizicul să fie unul de invidiat, să aibe forţă, energie.
Mai exact, multe fructe, legume, carne şi cereale integrale, alimente care promovează dezvoltarea musculaturii şi stimulează producţia de testosteron.
Să vedem cum arată un top al acestor alimente şi ce beneficii pot ele să aducă sănătăţii bărbatului:
Carnea roşie – carnea de vită este plină de proteine şi are puţine calorii, plus că este o sursă bogată de leucină, un aminoacid care ajută la întărirea musculaturii.
Cireşe- pigmentul pe care îl conţin aceste fructe micuţe are proprietăţi antiinflamatoare şi previne apariţia bolilor grave.
Ciocolata – reglează tensiunea arterială graţie flavonoizilor pe care îi conţine şi care au rolul de a reduce nivelul de colesterol rău, îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi previn astfel tulburările de erecţie.
Scoicile şi alte tipuri de fructe de mare – sunt bogate în zinc, extrem de important pentru sistemul cardiuovascular, muscular şi reproductiv. Carenţa de zinc poate duce la o calitate scăzută a spermatozoizilor şi infertilitate. Dacă nu vă plac fructele de mare, surse bogate de zinc pot fi găsite şi în curcan, vită, pui, alune şi seminţe.
Avocado – este bogat în grăsimi, dar din categoria celor sănătoase pentru organism. Grăsimile mononesaturate din avocado au rolul de a scădea nivelul de colesterol rău şi de a spori producţia de colesterol benefic pentru organism. Uleiul de măsline şi alunele conţin de asemenea astfel de grăsimi benefice.
Peşte gras – somonul, heringul, sardinele şi halibutul sunt câteva sortimente de peşte cu imporntante cantotăţi de acizi graşi Omega 3, cunoscuţi pentru beneficiile lor preţioase asupra sistemului cardiovascular.
Ghimbirul – ameliorează inflamaţiile din corp şi reduce febra musculară apărută în urma antrenamentelor fizice intense.
Lapte şi iaurt – sunt surse bogate de lucină, aminoacidul benefic pentru muşchi, dar şi multe proteine, potasiu şi bacterii prietenoase care ajută la promovarea unui tranzit intestinal sănătos.
Banane – bogate în potasiu, un electrolit necesar contracţiilor musculare, care echilibrează fluidele din organism şi reduc tensiunea arterială.
Fistic – bogat în proteine, fibre şi zinc, care conferă senzaţia de saţietate şi satisface nevoia de ronţăială. De asmenea, este bogat în steroli care au rol de reglare a colesterolului în organism şi are foarte puţine calorii.
Sos de roşii – bogat în licopen, substanţa despre care s-a demonstrat că are rol anticancerigen. Studiile arată că un consum regulat de roşii poate preveni apariţia cancerului de prostată.
Legume – bogate în antioxidanţi şi fitochimicale, care te protejează la nivel celular de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi îţi asigură toţi nutrienţii de care corpul tău are nevoie.
Legumele de culoare portocalie (ardei gras, morcovi, dovleac, cartofi dulci) sunt surse excelente de betacaroten, luteină şi vitamina C, nutrienţi care scad riscul de apariţia a prostatei mărite.
Legumele verzi sunt bogate în zeaxantină şi luteină, compuşi care protejează împotriva instalării cataractei, afecţiune oculară degenerativă cauzată de vârsta înaintată.
Cartoful – este uşor de preparat şi are un gust absolut delicios. Pe lângă acest aspect, sunt legume bogate în vitamina C, care feresc de acţiunea negativă a radicalilor liberi, responsabili de riscul crescut de cancer, boli de inimă sau artrită.
Ouă – bogate în luteină, proteine şi fier, au cantităţi mici de calorii şi sunt recomandate în special dimineaţa, pentru a potoli senzaţia de foame în prima parte a zilei.
Cereale şi orez brun – alimente excepţionale din punct de vedere al cantităţii de fibre, care ajută la menţinerea greutăţii, reduc riscul de boli cardiace şi diabet de tip 2.
Fructele de pădure – sunt pline de antioxidanţi cu proprietăţi anticancerigene, au foarte puţine calorii, ajută memoria şi au un gust delicios.