Ce mâncau românii acum 100 de ani și de ce nu existau țărani grași. Alimentul regăsit în fiecare gospodărie

  • Publicat:
Ce mâncau românii acum 100 de ani și de ce nu existau țărani grași. Alimentul regăsit în fiecare gospodărie

Modul oamenilor de a se hrăni s-a schimbat radical în ultimii ani. În prezent avem acces la orice tip de hrană, indiferent de zona lumii, printre care fructe din Asia, legume din America și pește din orice ocean de pe planetă.

 

Ce mâncau românii acum 100 de ani. În urmă cu un secol, opțiunile culinare ale românilor erau mult mai limitate decât acum, când ne putem procura orice aliment ne dorim, indiferent de proveniență.

În acea perioadă, aditivii alimentari, grăsimile artificiale, îndulcitorii și zaharurile rafinate nu erau folosite în preparatele culinare, făcându-le să reziste foarte puțin. În plus, un factor important îl avea și postul. La acele vremuri, românii țineau într-un număr mult mai mare post comparativ cu vremurile actuale. Vezi AICI care sunt alimentele pe care țăranii le consumau și care îi ajutau să fie slabi. Aceste produse sunt extrem de sănătoase, de gustoase și ușor accesibile.

Urmărește CSID.ro pe Google News