De multe ori când apare senzația de foame, de fapt, îți este sete. Așadar, dacă nu vrei să mai mănânci pentru că ți-ai atins numărul de calorii, iată ce să bei când îți e foame. Aceste băuturi te ajută să slăbești și să arzi grăsimile, dar și să potolești foamea pe termen lung.
Toți nutriționiștii îți vor spune asta, iar potrivit cercetătorilor din ultimii ani, ceaiul verde este un antiinflamator excelent. Are compuși fenolici care, în combinație cu cafeina, tind să-ți dea un refresh metabolismului. Cel mai eficient mod de a crește oxidarea grăsimii este cu ajutorul exercițiilor de anduranță și consumul de ceai verde. Așadar, data viitoare când mergi la sală, ia și ceaiul verde după tine!
Cafeaua este cunoscută pentru efectul de sațietate pe care-l oferă. Această băutură are efecte antiinflamatorii, fiind excelentă pentru sănătatea creierului. Ideal este să o bei simplă, fără lapte sau zahăr, pentru a nu o încărca de calorii.
Dacă ți-ai făcut temele privind băuturile care ard grăsimile, cel mai probabil ai văzut că pe listă se află și oțetul de mere. În acest moment este cea mai populară și sănătoasă băutură, iar cercetările arată că oțetul de mere arde grăsimea viscerală și reduce depunerea ei. Ai grijă însă, pentru că, în timp, poate subția smalțul dentar.
S-a vorbit mult despre sucul de țelină în procesul de slăbire, iar asta pentru că are calorii negative. Conține fibre, este un antiinflamator, iar astfel organismul îl absoarbe cu ușurință.
Toate tipurile de ceai pot avea același rezultat: oferă senzația de sațietate. În general, ceaiurile au un efect calmant și astfel se pot reduce hormonii de stres care produc inflamații.
Ceaiurile reci au beneficii similare ceaiurilor fierbinte. Ideal este să le consumi fără zahăr, pentru că zahărul nu face altceva decât să producă inflamații în organism, ba chiar să te facă să poftești la mai multe dulciuri.
Crezi că îți este foame? Bea niște apă. Atunci când ești deshidratat apar aceste pofte alimentare. În realitate, îți este sete. Apa ajută și în procesul de detoxifiere și ajută sistemele organismului să funcționeze corespunzător.