Fie că ne dorim să slăbim sau am slăbit și vrem doar să ne menținem greutatea ideală, specialiștii spun că este bine să nu sărim peste cele trei mese principale ale zilei și două gustări. Iată ce ne recomandă Cori Grămescu.
Ce poți să mănânci într-o zi ca să nu te îngrași
„Uite câteva tipuri de mese intuitive care să te ajute să slăbești și să îți echilibrezi corpul dacă ești sedentară complet. Poți alege mai multe gustări și poți completa liniștită cu fructe de sezon atunci când ai poftă de dulce.
MIC DEJUN
- Un ou ochi, o rondea de orez, 40 g somon fume, un ardei gras și un castravete
- O cană de lapte de migdale cu 4 linguri muesli cu fructe și 2 linguri de fulgi de migdale
- Budincă de chia – se lasă la înmuiat peste noapte în frigider o cană de lapte de migdale cu 4 linguri de chia, o lingură de fulgi de cocos, 2 felii de ananas tăiate cuburi și câteva frunzulițe de mentă proaspătă
PRÂNZ
- 250 g supă cremă de roșii cu 110 g somon și 100 g salată de morcov și țelină rasă (pentru dressing o lingură de muștar dulce, o lingură de ulei și zeamă de lămâie după gust)
- Salată sățioasă: o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un ardei, un castravete, 110 g piept de curcan, 2 linguri de porumb dulce, 2 linguri de muștar dulce, una de ulei de măsline, zeamă de lămâie
GUSTĂRI
- 20 g nuci crude cu un morcov
- 30 g telemea light cu 2 castraveți
- 20 g migdale cu 100 g fructe de pădure
- Un iaurt natur mic cu 2 linguri tărâțe de psyllium
- 20 g caju cu 100 g măr
- Un iaurt natur mic cu 2 linguri semințe măcinate de in
- 30 g telemea light cu o roșie mică
- O wasa cu 1/3 avocado și un castravete.
CINĂ
- 350 g ciorbă de vită cu multe legume (amestecul de carne cu legume să aibă circa 200 g – vită, morcov, ceapă, pătrunjel, țelină, păstârnac, mazăre, roșii, ardei, praz, borș sau suc de roșii și pastă de roșii cu ardei)
- 60 g halloumi light pe grătar tăiat cuburi cu o mână de salată verde, o roșie, un castravete, ardei gras roșu, 2 linguri de măsline, 3 linguri de năut”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.
O dietă echilibrată NU înseamnă să vă înfometați!
„Recomandările generale de sănătate se referă mai ales la menținerea constanța a greutății de-a lungul anului și stabilizarea unui comportament alimentar sănătos și constant. Cu toate astea, multe dintre femeile care se pregătesc de concediu, în special la plajă, își doresc să se simtă încrezătoare în costum de baie și să fie în cea mai bună formă fizică în vacanță. O dietă rapidă nu ar trebui să fie o dietă de înfometare, căci meniurile cu foarte puține calorii ne lasă din păcate cu pofte alimentare crescute, metabolism încetinit și probleme de digestie, în special balonare. Deci, dacă doriți să aveți încredere în propriul corp pe plajă, primul și cel mai important pas este să NU va înfometați!”, mai spune nutriționista.
FOTO: Shutterstock.