Ce să NU mănânci la micul dejun. Alimentele care trebuie evitate

  • Publicat:
Ce să NU mănânci la micul dejun. Alimentele care trebuie evitate

Cum mulți oameni susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, s-ar putea să vă întrebați dacă toate opțiunile de mic dejun sunt sănătoase.

Potrivit specialistilor, cele mai sănătoase opțiuni de mic dejun conțin o combinație de proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru a vă menține să vă simțiți satul până la ora prânzului, împreună cu o cantitate moderată de carbohidrați nerafinați pentru a oferi energie rapidă.

Din nefericire, multe alimente obișnuite pentru micul dejun nu îndeplinesc aceste criterii și vă pot da senzație de foame la scurt timp după ce ați mâncat.

Care sunt alimentele de evitat la micul-dejun?

Cerealele îndulcite (cu zahăr adăugat)

Cerealele viu colorate, cu zahăr adăugat pot furniza multă energie dimineața, însă nu sunt prietenoase cu intestinele, comentează nutriționista americană Meena Bulaji. La fel de neprietenoase sunt și cu silueta: „Această mâncare poate provoca fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ducând la dificultăți de concentrare”, spune Nanavati.

Produsele din carne procesată

Baconul, cârnații și alte cărnuri procesate definesc micul dejun al multora dintre noi, însă abundă în grăsimi saturate și aditivi alimentari, avertizează Bulaji. Acest tip de grăsimi pot stimula inflamația intestinelor, frânând dezvoltarea bacteriilor benefice.

În realitate, studiile științifice probează o legătură între aportul ridicat de cărnuri procesate și riscul crescut de boli intestinale inflamatorii.

Produsele de patiserie

Produsele de patiserie sunt alimente bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase. Potrivit lui Nanavati, „acest lucru poate afecta funcția cognitivă și poate contribui la probleme de memorie”.

Combinația de zahăr și grăsimi din aceste alimente poate provoca inflamații și stres oxidativ, care pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului.

Citește și: 4 idei de mic dejun bogat în proteine pentru energie pe tot parcursul zilei

Produsele de tip fast-food

Uneori, este greu de evitat să iei un mic dejun din mers de la drive-thru. Cu toate acestea, știți că majoritatea opțiunilor de mic dejun fast-food, cum ar fi sandvișurile sau burrito-urile cu ouă, slănină, cârnați, brânză sau o chiflă hash brown, sunt pline de calorii, grăsimi și carbohidrați rafinați.

Clătitele sau vafele

Nu ne place să ți-o spunem, dar clătitele și vafele nu sunt o modalitate hrănitoare de a-ți alimenta diminețile. În ciuda profilului lor gustos, aceste alimente confortabile sunt adesea făcute cu făină albă rafinată și acoperite cu unt și sirop, care este în esență zahăr pur.

Sucul de fructe

Chiar dacă ai putea crede că a-ți potoli setea cu suc de fructe este mai sănătos decât să bei sucuri dulci sau ceaiuri îndulcite, nu este cea mai bună alegere de băutură.

În timp ce sucul de fructe conține nutrienți și antioxidanți, este bogat în zahăr și sărac în fibre găsite în fructele întregi, ceea ce înseamnă că nu este deosebit de sățios.

Citește și: Exemple de mic dejun de la cei mai faimoşti experţi în nutriţie!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”