Ce să pui în cafea ca să slăbești mai repede. ATENȚIE, cafeaua nu se fierbe!

  • Publicat:
Ce să pui în cafea ca să slăbești mai repede. ATENȚIE, cafeaua nu se fierbe!
Foto: profimediaomages.ro

Află cum se prepară cafeaua care taie pofta de dulce! Atenție, nu se fierbe, astfel încât vitaminele şi compuşii activi din ingredientul secret se păstrează în băutură!

De ce e bine să pui scorțișoară în cafea

Vrei să slăbeşti, dar te chinuie pofta de dulce? Mai mult decât atât, nu poţi renunţa la cafeaua zilnică, pentru că îţi dă energie să duci la bun sfârşit treburile la muncă? Află că nu trebuie să elimini din dietă aceste mici plăceri vinovate.

Cafeaua cu scorţişoară (un condiment cu numeroase efecte benefice) ar elimina nevoia de a mânca în exces dulciuri, ajutându-te astfel să slăbeşti mai rapid.

Mai mult, scorțișoara poate echilibra nivelul glucozei din sânge, scăzând totodată valorile colesterolului și ale trigliceridelor.

Află cum se prepară cafeaua cu scorţişoară!

Cafeaua cu scorțișoară: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 50 grame de cafea proaspăt măcinată
  • 3 căni de apă
  • 3 linguriţe de zahăr (înlocuieşte zahărul cu miere sau alt îndulcitor dacă eşti la dietă)
  • 50 ml lapte
  • 10 grame pudră de scorţişoară

Mod de preparare:

  1. Într-un recipient de sticlă sau de ceramică, pune cele 3 căni de apă, cafeaua şi zahărul/mierea/îndulcitorul. Apoi amestecă până se combină ingredientele.
  2. Acoperă cu o folie şi lasă la temperatura camerei 10 ore sau mai mult.
  3.  Strecoară cafeaua printr-un filtru de cafea, o sită sau un tifon cu țesătură deasă.
  4. Ia o cană şi umple-o trei sferturi cu cafea, apoi pune lapte (şi zahăr sau îndulcitor, opţional) şi amestecă.
  5. Pentru a realiza decorul, pune şablonul peste cană şi apoi presară scorţişoară.

În timp ce cofeina din cafea accelerează arderile, scorţişoara taie pofta de dulce, ţinându-te departe de gustările nesănătoase. Această băutură este, de fapt, un macerat la rece, care păstrează toate proprietăţile cafelei şi ale scorţişoarei. Prin fierbere, acestea sunt, în mare parte, anulate, motiv pentru care multe persoane preferă să consume cafeaua sub această formă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult