Ce sortiment de roșii ar trebui să eviți să cumperi atunci când mergi la piață. Detaliile care fac diferența

  • Publicat:
Ce sortiment de roșii ar trebui să eviți să cumperi atunci când mergi la piață. Detaliile care fac diferența

În piețele din România, roșiile de sezon atrag atenția cumpărătorilor, însă nu toți au norocul să le găsească pe cele mai delicioase. Pentru a te asigura că alegi cele mai bune roșii, trebuie să fii atent la câteva detalii esențiale atunci când mergi la cumpărături. 

La ce să fii atent când alegi roșiile

Pentru a alege roșii de calitate, trebuie să acorzi atenție unor detalii specifice. Roșiile foarte mari sunt adesea injectate pentru a crește în dimensiune, ceea ce le face mai puțin gustoase. De obicei, roșiile naturale sunt mai mici și au o formă neregulată. Textura este un alt aspect important: roșiile injectate au o textură mai dură și sunt mai grele, fiind tratate pentru a rezista mai bine la transport. Culoarea poate, de asemenea, să ofere indicii valoroase: roșiile naturale au variații de nuanță, în timp ce roșiile injectate au o culoare intensă și uniformă.

De unde cumperi cele mai bune roșii

Pentru a te asigura că alegi cele mai bune roșii, încearcă să cumperi produse locale, în sezonul lor optim. Roșiile românești sunt cele mai bune după jumătatea lunii iunie. Când ești în piață, caută roșii de mărime medie, cu formă neregulată și culoare naturală. Evită roșiile foarte mari și pe cele cu textură dură. De asemenea, nu te feri să întrebi vânzătorii despre originea și metoda de cultivare a roșiilor. Unii români au subliniat că cele mai bune roșii sunt cele de la sfârșitul primăverii, iar alții spun că și cele din mijlocul verii pot fi delicioase dacă ai noroc.

Pentru a face o alegere bună, este important să fii informat și să ții cont de aceste detalii. Astfel, vei putea să te bucuri de roșii gustoase și sănătoase, perfecte pentru preparatele tale preferate.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Specialiștii avertizează: roșiile țuguiate sunt periculoase pentru sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc