Cea mai sănătoasă gustare din lume. 500g costă 30 de lei

Această gustare a ocupat primul loc într-o listă cu cele mai sănătoase 100 de alimente pe care le poți consuma.
  • Publicat:
Cea mai sănătoasă gustare din lume. 500g costă 30 de lei
Cea mai sănătoasă gustare din lume. 500g costă 30 de lei

Cu toții cunoaștem acel moment când începi să simți foamea între mese. Ei bine, alegerea unei gustări sănătoase este o modalitate excelentă de a-ți potoli foamea, oferindu-i în același timp organismului nutrienți esențiali. Totuși, multe gustări care pretind a fi sănătoase, cum ar fi batoanele proteice, sunt adesea pline de zahăr și grăsimi. Așadar, în loc să optezi pentru aceste alimente ultra-procesate pentru a-ți satisface pofta, ar putea merita să mergi la cel mai apropiat supermarket și să alegi o alternativă foarte simplă, dar extrem de nutritivă: migdalele.

Această gustare a ocupat primul loc într-o listă cu cele mai sănătoase 100 de alimente pe care le poți consuma și nu doar că este bogată în nutrienți, dar este și accesibilă, costând aproximativ 30 de lei pentru 500 de grame.

Migdalele, cea mai sănătoasă gustare din lume

Lista, publicată de BBC, a desemnat migdalele drept o adevărată putere nutrițională, descriindu-le ca fiind „bogate în acizi grași mononesaturați” care „susțin sănătatea cardiovasculară și pot ajuta în cazul diabetului”. Obținând un scor de 97 din 100, acestea sunt gustarea sănătoasă ideală sau un adaos perfect la micul dejun.

Beneficiile migdalelor pentru sănătate

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, care ajută la menținerea nivelului optim al colesterolului și reduc riscul de accident vascular cerebral, atac de cord sau demență. Studii, inclusiv unul publicat în British Journal of Nutrition, sugerează că includerea nucilor în dietă, adică aproximativ 55 de grame pe zi, nu are un impact semnificativ asupra creșterii în greutate. Cercetările susțin ideea că migdalele pot satisface foamea, contribuind astfel la gestionarea greutății și oferind în același timp nutrienți esențiali.

Migdalele conțin o concentrație ridicată de antioxidanți, proteine și fibre, pe lângă o gamă variată de vitamine și minerale precum magneziul. Compoziția lor bogată în substanțe benefice pentru inimă include grăsimi nesaturate, fitosteroli, magneziu, vitamina E, cupru și mangan.

Un studiu din 2017 a evidențiat „numeroasele beneficii” ale integrării migdalelor într-o dietă echilibrată, în special în ceea ce privește reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, migdalele sunt pline de nutrienți care susțin sănătatea creierului, cum ar fi vitamina E, folatul și acizii grași nesaturați.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, alexandra.necsoiu@csid.ro Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult