Ceaiul a devenit una dintre cele mai la îndemână băuturi de care te poți bucura în orice parte a zilei, atât dimineața, cât și seara. După apă, ceaiul este cel mai consumat și cel mai ieftin din lume, mai ales că ai atât de multe variante la dispoziție. Fiecare tip de ceai conține numeroși nutrienți, iar în funcție de tipul pe care-l consumi te poți bucura de diverse beneficii precum ameliorarea anxietății, insomniilor sau chiar îmbunătățirea metabolismului. Atunci când ești răcit, ceaiul joacă un rol important. Când ai stări de greață vrei să scapi de ele cu orice preț, dar ce crezi? Există un ceai care să te ajute în acest sens, iar acela este ceaiul din rădăcină de ghimbir.
Ghimbirul este folosit foarte des la gătit, în diverse preparate, iar asta pentru gustul intens pe care îl oferă mâncării. Pe lângă gust, ghimbirul vine la pachet și cu beneficii precum îmbunătățirea digestiei, reducerea durerii și inflamațiilor, menținerea greutății în procesul de slăbire și chiar reducerea senzațiilor de greață.
Cercetările arată că ghimbirul ameliorează stările de greață, vărsăturile și diareea în rândul persoanelor care, spre exemplu, se trezesc cu aceste simptome dimineața din cauza chimioterapiei.
Într-un studiu publicat în Nutrients Journal, consumul de ghimbir este un remediu tradițional și benefic pentru rezolvarea celor mai comune probleme de sănătate precum durerile, stările de vomă și greață.
Pentru acest studiu au fost evaluate 109 articole calificate apoi selctate cele care se focusează asupra acestui subiect. Astfel, s-a demonstrat că efectele ghimbirului au fost raportate în diferite boli și afecțiuni. În studiile clinice, 14 dintre ele au arătat o ameliorare a simptomelor de greață și vomă apărute în timpul sarcinii, care pot cauza deficite nutriționale. Cele două simptome mai apar și în urma procedurilor chirurgicale din cauza anesteziei.
Ghimbirul s-a arătat eficient și în rândul pacienților cu probleme ginecologice- HIV.
Pentru ceaiul din rădăcină de ghimbir se folosește rădăcină de ghimbir proaspăt, feliată sau tocată, care se pune la fiert, iar mai apoi se lasă timp de 10-15 minute la infuzat. Ca îndulcitori se pot folosi lămâie, scorțișoară sau miere.