În ultima perioadă acest ceai a făcut furori printre internauți, iar asta datorită proprietăților sale antioxidante despre care se spune că oferă aceleași efecte pentru slăbit ca injecțiile cu Ozempic. Astfel, băutura a primit numele de „Ozempicul natural”.
Frunzele de ceai verde, căci despre el este vorba, conțin catechine, un tip de polifenoli și flavonoide care protejează celulele să nu se mai deterioreze odată cu trecerea anilor. În plus, aceste frunze conțin cea mai mare cantitate de catechine comparativ cu oricare alt aliment sau băutură.
Printre aceste catechine se numără și EGCG, care luptă împotriva inflamației și protejează celulele din organism. Experții în sănătate susțin că, în funcție de sensibilitatea la cafeină, ar trebui să bei între două și patru căni de ceai verde pe zi. Dacă bei mai mult nu vor apărea efecte adverse, dar nici beneficiile nu vor mai fi aceleași. În plus, chiar și vizavi de consumul de ceai verde, consistența este esențială, pentru că organismul va beneficia de tot ce oferă ceaiul verde.
Pe lângă beneficiile ceaiului verde privind procesul de slăbire, cercetătorii menționează că se pot observa îmbunătățiri și privind sănătatea inimii. Consumul de ceai verde reduce cu 25% riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, dar și alte boli fatale. Compușii din ceaiul verde sunt cunoscuți pentru protecția pe care o oferă în fața bolilor cardiovasculare și altor factori de risc precum hipertensiunea și dislipidemia.
De asemenea, flavonoidele din ceaiul verde sunt cunoscute pentru reducerea riscului de diabet de tip 2. Ceaiul verde este esențial și pentru minte, nu doar pentru corp. Științific vorbind, există compuși bioactivi în ceaiul verde care mențin mintea limpede și focusată.
În urma unui studiu din 2018 s-a descoperit că persoanele care consumă cel puțin trei căni de ceai verde pe săptămână au un risc redus de 21% de depresie, comparativ cu cei care nu beau deloc.
Nu chiar. Deși pe rețelele sociale internauții sugerează că ceaiul verde poate fi numit „Ozempicul natural” prin creșterea GLP-1, hormonul care reduce glicemia și menține senzația de sațietate, cercetătorii susțin că rezultatele sunt nesemnificative. Alte studii susțin că acele catechine pe care le conține ceaiul verde sprijină procesul de slăbire și senzația de sațietate.
Mai exact, niciodată o plantă nu va avea efectul imediat pe care îl are un medicament. Dacă alegi să slăbești cu ceai verde, așteaptă-te la o pierdere în greutate lentă, moderată și în cel mai sănătos mod posibil. Dar nu te aștepta să slăbești 5kg în două săptămâni.
Sursa foto: Shutterstock
Sursă: nypost.com