Fructele sunt o opțiune excelentă pentru micul dejun, gustare sau desert, fiind pline de vitamine, fibre și numeroși alți nutrienți benefici pentru sănătatea noastră generală. Atunci când ne gândim la cel mai sănătos fruct, unii ar putea sugera portocalele datorită conținutului lor ridicat de vitamine sau rodiile pentru antioxidanții și beneficiile lor antiinflamatorii.
Surprinzător, în fruntea listei BBC a „celor mai nutritive alimente din lume”, cu un impresionant „scor nutrițional” de 96 din 100, se află un fruct pe care mulți nu l-ar ghici. Acest fruct ocupă primul loc în rândul fructelor din această listă și locul al doilea per total, imediat după ceea ce este considerat „cea mai sănătoasă gustare din lume”, care a obținut un scor de 97.
Acest fruct, cherimoya, este lăudat pentru faptul că este „bogat în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu”. Este cunoscut și sub denumirea de „mărul de cremă” datorită texturii sale cremoase. Are un exterior verde, în formă de con, cu o coajă groasă și o pulpă dulce și cremoasă în interior, care poate fi mâncată cu lingura, potrivit Surrey Live.
Totuși, trebuie să fii mereu atent să nu consumi semințele, deoarece pot fi toxice, mai ales atunci când sunt zdrobite.
Conform experților în sănătate de la WebMD, cherimoya conține nutrienți precum potasiu și magneziu, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Cherimoya este, de asemenea, bogată în vitamina C, care sprijină un sistem imunitar sănătos. Aportul zilnic recomandat de vitamina C poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. Flavonoidele și antioxidanții din cherimoya ar putea, de asemenea, să reducă riscul de apariție a cancerului.
Cherimoya este și o sursă bună de vitamina B6, cunoscută pentru proprietățile sale de îmbunătățire a dispoziției.
Cherimoya este originară din văile țărilor sud-americane precum Ecuador, Columbia și Peru. În America, cherimoya a fost plantată pentru prima dată în 1790 în Hawaii și apoi în California, în 1871.
Foto: shutterstock