Cele 25 de alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă

  • Publicat:
Cele 25 de alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă

Dieta alcalină rămâne în continuare un subiect controversat în rândul celor ce dorească să trăiască sănătos, să slăbească sau, pur și simplu, să urmeze un regim care să încetinească o boală grea.

Iată care sunt printre cele mai importante alimente care au ca scop scăderea pH-ului din sânge.

Topul alimentelor alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile cardiace

Potrivit specialiștilor, un pH 7 este un nivel neutru, timp în care sub această măsură este acid, iar peste, fundamental.

Excesul de acid din organism poate provoca probleme de sănătate severe precum cancer, diabet, obezitate sau boli cardiovasculare. Astfel, ideea din spatele dietei alcaline este aceea de a preveni problemele de sănătate pe TERMEN LUNG în urma consumului de alimente care nu produc mult acid.

Citește și: Dieta alcalină – de ce e bine să fim atenţi la pH-ul corpului nostru


  1. Sfecla roșie elvețiană. Sfecla roșie elvețiană este un aliment alcalin excelent cu proprietăți antibacteriene și antivirale.
  2. Pepenele galben. Pepenele galben curăță colonul și este excelent pentru sănătatea întregului organism. Nici cel roșu nu trebuie neglijat, conține fibre și 92% apă.
  3. Hrișca. Hrișca sporește energia și previne bolile cardiovasculare.
  4. Uleiul de măsline. Ueliul de măsline este bogat în vitamina E și acizi monosaturați, ceea ce îl face un excelent aliat în menținerea unei inimi sănătoase.
  5. Semințele de in. Semințele de in sunt bogate în fibre și vitamina E. Reduc inflamația și bufeurile în cazul femeilor aflate la menopauză.
  6. Avocado
  7. Bananele
  8. Fructele de pădure
  9. Morcovii. Morcovii conțin beta-caroten și îmbunătățesc vederea.
  10. Usturoiul. Usturoiul reglează tensiunea arterială.
  11. Broccoli. Broccoli scade colesterolul.
  12. Strugurii. Strugurii sunt bogați în antioxidanți și scad tensiunea arterială și aceștia.
  13. Ananasul. Ananasul sprjina procesul de slăbire.
  14. Germenii de lucernă. Lucerna este bogată în enzime și menține hormonii echilibrați.
  15. Lămâile. Lămâile sprijină ameliorarea tusei, răcelii și gripei.
  16. Varza de Bruxelles. Varza de Bruxelles previne cancerul.
  17. Varza murată. Varza murată este un excelent probiotic.
  18. Conopida.
  19. Algele marine. Algele marine conțin fier și reduc aciditatea din organism.
  20. Quinoa.
  21. Castraveții. Castraveții conțin 90% apă și mențin pielea sănătoasă și fermă.
  22. Pătrunjelul. Pătrunjelul curăță intestinele.
  23. Mango.
  24. Spanacul.
  25. Papaya. Papaya curăță colonul.

Partea bună a dietei alcaline este că încurajează consumul de fructe și legume și reduce semnificativ consumul de alimente procesate.

Astfel, alimentele alcaline devin adevărate remedii pentru persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare și afecțiuni renale, dar și cu dureri osoase și osteoporoză, îmbunătățind inclusiv masa musculară.

Totodată, dieta alcalină este recomandată persoanelor care suferă de cancer, ajutând la îmbunătățirea tratamentului cu chimioterapie, dar și celor care-și doresc să slăbească, dat fiind că alimentele alcaline sunt sărace în calorii, însă nu este recomandată și persoanelor care suferă de diabet pentru că poate produce dezechilibre ale zahărului în sânge.

Citește și: Dieta alcalină restabileşte ph-ul organismului, elimină kilogramele în plus şi creşte nivelul de energie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult