Dieta alcalină rămâne în continuare un subiect controversat în rândul celor ce dorească să trăiască sănătos, să slăbească sau, pur și simplu, să urmeze un regim care să încetinească o boală grea.
Iată care sunt printre cele mai importante alimente care au ca scop scăderea pH-ului din sânge.
Potrivit specialiștilor, un pH 7 este un nivel neutru, timp în care sub această măsură este acid, iar peste, fundamental.
Excesul de acid din organism poate provoca probleme de sănătate severe precum cancer, diabet, obezitate sau boli cardiovasculare. Astfel, ideea din spatele dietei alcaline este aceea de a preveni problemele de sănătate pe TERMEN LUNG în urma consumului de alimente care nu produc mult acid.
Citește și: Dieta alcalină – de ce e bine să fim atenţi la pH-ul corpului nostru
Partea bună a dietei alcaline este că încurajează consumul de fructe și legume și reduce semnificativ consumul de alimente procesate.
Astfel, alimentele alcaline devin adevărate remedii pentru persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare și afecțiuni renale, dar și cu dureri osoase și osteoporoză, îmbunătățind inclusiv masa musculară.
Totodată, dieta alcalină este recomandată persoanelor care suferă de cancer, ajutând la îmbunătățirea tratamentului cu chimioterapie, dar și celor care-și doresc să slăbească, dat fiind că alimentele alcaline sunt sărace în calorii, însă nu este recomandată și persoanelor care suferă de diabet pentru că poate produce dezechilibre ale zahărului în sânge.
Citește și: Dieta alcalină restabileşte ph-ul organismului, elimină kilogramele în plus şi creşte nivelul de energie