Pentru a avea o digestie mai bună, o sănătate optimă și o glicemie scăzută, trebuie să iei în seamă sfaturile nutriționiștilor. Conform EatingWell, experții în nutriție au împărtășit șapte alimente la conservă care fac minuni pentru organism.
Nutriționiștii spun că peștele la conservă, cum ar fi somonul și tonul, este bogat în proteine și poate ajuta la menținerea unei glicemii scăzute.
„Proteina încetinește digestia și crește senzația de sațietate, ceea ce înseamnă o valoare a glicemiei normslă,” explică Lilian Nwora, RD, CDCES, un dietetician înregistrat și specialist certificat în îngrijirea și educația pentru diabet, pentru EatingWell.
Peștele este, de asemenea, bogat în acizi grași Omega-3, care susțin sănătatea creierului.
Puiul la conservă are 21 de grame de proteine. În plus, nu trebuie să îți faci griji cu privire la gătirea lui, deoarece acesta este gata de consum.
Legumele la conservă sunt o alegere accesibilă și la îndemâna oricui. În plus, acestea sunt bogate în fibre care ajută la preveniția creșterii bruște a glicemiei.
Legumele pe care le găsim la conservă încetinesc digestia și sunt o sursă excelentă de micronutrienți.
Roșiile la conservă pot fi utilizate pentru sosuri, supe și tocănițe și au numeroase beneficii pentru sănătate.
„Sunt relativ sărace în carbohidrați și bogate în antioxidanți precum licopenul, care susține sănătatea inimii,” spune Hannah Heredia, M.S., RD, fondatoarea On the Road Meals.
Fasolea conține fibre și proteine, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
„Această combinație de proteine și fibre încetinește absorbția glucozei și ajută la menținerea unui nivel constant al glicemiei pe parcursul zilei,” spune Emily Haddock, RD, dietetician și proprietar al Music City Nutrition & Wellness.
O cană de fasole neagră are 16 grame de proteine și 18 grame de fibre. O cană de năut conservat are 10 grame de proteine și 9 grame de fibre.
Acesta este bogat în fibre și vitamina A și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Conține 100% din necesarul zilnic de vitamina A per porție. Este excelent pentru sosuri, dar și pentru produse de patiserie.
Fructele la conservă pot fi o gustare dulce sănătoasă, dar unele sunt mai sănătoase decât altele.
„Pentru a reduce conținutul de zahăr adăugat, optați pentru fructe la conservă ambalate în apă sau sucuri de fructe în loc de sirop, dacă sunt disponibile,” a spus dieteticianul înregistrat Jessica Barron, fondatoarea Red Head RD.
Ea a recomandat asocierea fructelor din conservă cu iaurtul grecesc sau brânza cottage, pentru a ajuta la gestionarea glicemiei.
Aceste alimente la conservă nu doar că sunt convenabile și accesibile, dar reprezintă și un mod eficient de a contribui la menținerea unui nivel sănătos al glicemiei.
Sursă – https://nypost.com/2024/05/29/lifestyle/7-cheap-canned-foods-can-help-you-manage-your-blood-sugar/
Sursă foto – Artem_ka2 / Envato