Cele mai bune 15 alimente Keto pentru pierderea în greutate

  • Publicat:

Dieta ketogenică sau keto, pe scurt, este la modă de câțiva ani. Dacă și tu te numeri printre cei care au decis să îl încerce, iată o listă de alimente pe care le poți include în meniu.

Dieta Keto: 15 alimente pe care să le incluzi în alimentația ta

Dieta Keto este un regim alimentar bogat în grăsimi și sărac în glucide. Consumul unei cantități mai mari de grăsimi și reducerea glucidelor forțează organismul să între în cetoză. În acel moment, începe să ardă grăsimi pentru a produce energia necesară.

Avocado

¼ avocado: 80 calorii, 7 g grăsimi (1 g grăsimi săturate), 4 g carbohidrați (3 g fibre, 0 g zaharuri), 1 g proteine

Avocado este unul dintre cele mai bune alimente pentru dieta Keto datorită conținutului sau bogat de grăsimi sănătoase, dar redus de carbohidrați.

Nuci

¼ cană de nuci: 210 calorii, 20 g grăsimi (1,5 g grăsimi săturate), 3 g carbohidrați (3 g fibre, 0 g zaharuri), 5 g proteine

Nucile reprezintă o sursă excelentă de grăsimi și proteine, astfel că poate fi o alegere ideală pentru orice tip de dietă.

Migdale

¼ cană de migdale: 170 calorii, 14 g grăsimi (1 g grăsimi săturate), 6 g carbohidrați (4 g fibre, 1 g zaharuri), 6 g proteine

Nici migdalele nu sunt de neglijat, sunt pline de proteine, grăsimi sănătoase și fibre – combinația ideală atunci când vine vorba de reducerea senzației de foame.

Ouă

1 ou: 70 calorii, 4 g grăsimi (1,5 g grăsimi săturate), 55 mg sodiu, 1 g carbohidrați (0 g fibre, 0 g zaharuri), 6 g proteine

Indiferent cum preferi să le consumi: ochiuri, omletă sau fierte, toate variantele sunt permise în dieta Keto.

Ciuperci

1 cană cu ciuperci: 20 calorii, 0 g grăsimi, 8 mg sodiu, 3 g carbohidrați (1 g fibre, 2 g zaharuri), 2 g proteine

Ciupercile conțin puține zaharuri și carbohidrați, ceea ce le face aliați excelenți în procesul de slăbire. Mai mult, datorită texturii cărnoase, acestea sunt și sățioase, astfel că nu vei simți senzația de foame prea curând.

Conopidă

1 cană de conopidă (aprox. 65 g): 25 calorii, 0 g grăsimi, 25 mg sodiu, 4 g carbohidrați (1 g fibre, 2 g zaharuri), 1 g proteine

Conopida este un înlocuitor grozav al alimentelor ce conțin amidon. De pildă, în loc să faci un piure de cartofi, fă unul de conopidă. La fel o poți alege și în locul orezului!

Spanac

1 cană de spanac: 50 calorii, 0 g grăsim), 120 mg sodiu, 8 g carbohidrați (4 g fibre, 2 g zaharuri), 6 g proteine

Legumele cu frunze verzi în general au mai puține calorii că restul, iar acesta este un mare plus în regimul Keto. Spanacul în speță, nu doar că nu are multe calorii, dar este și bogat în fier, potasiu și fibre, toate având un rol major pentru sănătatea organismului.

Sparanghel

1 cană de sparanghel: 30 calorii, 0 g grăsimi, 5 g carbohidrați (3 g fibre, 3 g zaharuri), 3 g proteine

Sparanghelul conține mult glutation, un compus cu proprieta-ți anti-cancerigene, cu rol important în producția celulară. Integrează-l urgent în dieta ta!

Roșii

1 cană cu roșii: 30 calorii, 0 g grăsimi, 10 mg sodiu, 7 g carbohidrați (2 g fibre, 5 g zaharuri), 2 g proteine

Deși fructele sunt interzise, roșiile fac excepție de la regulă. Sunt o sursă importantă de licopen, un compus care aduce beneficii extraordinare pentru sănătatea inimii.

Brânză Cheddar

¼ cană de brânză rasă: 110 calorii, 9 g grăsimi (5 g grăsimi săturate), 170 mg sodiu, 2 g carbohidrați (0 g fibre, 0 g zaharuri), 7 g proteine

Când vine vorba de creșterea aportului de grăsimi, brânză tare precum cea Cheddar este de preferat în locul celei moi, precum feta.

Carne de vită

85 g de carne de vită: 110 calorii, 4 g grăsimi (2 g grăsimi săturate), 70 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 18 g proteine

Cu un conținut sărac de carbohidrați și unul bogat de grăsimi sănătoase comparativ cu restul tipurilor de carne albă, carnea de vită este o sursă extraordinară de proteine. În plus, este bogată în vitaminele A și E, dar și în acizi de tip Omega3, ceea ce o face un aliat excelent în menținerea siluetei.

Somon

85 g de somon: 90 calorii, 1,5 g grăsimi (0,5 g grăsimi săturate), 300 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 18 g proteine

Peștele este recomandat în toate dietele, iar regimul Keto nu face excepție. Somonul este plin de nutrienți sănătoși (acizi grași de tip Omega3), esențiali pentru bună funcționare a organismului.

Bacon

1 felie de bacon: 80 calorii, 7 g grăsimi (2,5 g grăsimi săturate), 190 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 4 g proteine

Poate că pare prea frumos să fie adevărat, dar da! în dieta Keto ai voie să mănânci și bacon. De fapt, e indicat. cu zero carbohidrați, fără zaharuri, bacon-ul poate fi consumat încă de la mic dejun și integrat în mesele tale pe întreg parcursul zilei.

Ulei de măsline

1 lingură ulei de măsline: 120 calorii, 14 g grăsimi (2 g grăsimi săturate), 0 g carbohidrați, 0 g proteine

Uleiul de măsline conține o mulțime de grăsimi monosaturate și vitamina E, așa încât este una dintre cele mai bune alegeri de la capitolul lipide. Nu omite să îl integrezi în mesele tale. De fapt, folosește-l pentru a găti celelalte alimente recomandate deja.

Ulei de cocos

1 lingură de ulei de cocos: 80 calorii, 9 g grăsimi (3,5 g grăsimi săturate), 55 mg sodiu, 1 g carbohidrați (0 g fibre, 1 g zaharuri), 0 g proteine

Fie că îl folosești în salată (dressing), fie că stropești o friptură, uleiul de cocos este o variatnă excelentă în detrimentul celui de floarea soarelui.

Citește și: Dieta ketogenică – mănânci şi slăbeşti! Consultantul în nutriție Cristian Mărgărit detaliază avantajele, dezavantajele, alimentele permise și interzise în dieta ketogenică

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult