Şi dacă legumele merg perfect lângă o felie de carne, de ce n-ar merge şi alte vegetale, de exemplu fructe? Nu uitaţi că ananasul ajută la digestia cărnii, după o masă copioasă. Şi atunci să savurăm carnea în combinaţie cu legume, ierburi aromatice şi fructe măcar în sezon! Sunt bune atât cele zemoase cât şi cele uleioase.
Două gustări de fructe pe zi, între mese. Aţi auzit des această recomandare? Fructele se consumă între mese deoarece doar în felul acesta le daţi şansa de a fi digerate complet. Lăsându-le libere în stomac, corpul reuşeşte să-şi extragă tot ce are nevoie – vitamine, minerale, fibre, glucide de calitate.
Dar cel mai important, îşi extrage enzime vii. Datorită enzimelor care trăiesc în fructul proaspăt, mâncaţi un aliment viu. Toate fiinţele trăiesc la nivel enzimatic, ceea ce înseamnă cu ajutorul particule mai mici decât celulele.
Aşadar, şi hrana trebuie să abunde în enzime vii luate din fructe şi legume crude.
Un adult are nevoie zilnic de cel mult 500 de grame de fructe crude. Fructoza, adică zaharul din fructe, este înalt calitativă, dar are acelaşi efect caloric ca şi zahărul. Şi când vă gândiţi la o masă de fructe, aceasta nu va fi sub forma unui suc chiar cu pulpă, nici sub forma unui mousse. Ideal ar fi să mâncaţi fructele ca atare, aşa cum le-a lăsat natura.
Dar sigur aţi auzit de reţete în care există asocierea carne- fructe. Gustaţi-le! Dacă reţeta e compusă din ananas crud şi carne, vorbim deja de o combinaţie ideală. Ananasul crud conţine bromelină. Este vorba despre o substanţă activă care, atunci când intră în contact cu proteinele din carne, ajuta la deblocarea şi digestia lor mai rapidă. Şi un alt fruct care poate fi folosit fără problem este avocado, aceasta deoarece are un conţinut generos în uleiuri vegetale poli şi mononesaturate mai degrabă decât în zaharuri.