Cele mai bune fructe şi condimente pentru un abdomen plat

Dacă vreţi să scăpaţi de senzaţia de balonare şi să aveţi un tranzit intestinal bun, consumati mai des câteva plante bogate în fibre şi enzime care stimulează digestia.
  • Publicat:
Cele mai bune fructe şi condimente pentru un abdomen plat

Dacă vreţi un abdomen plat, cu pătrăţele aşa cum afişează noua vedetă FB Jennifer Selter, trebuie să munciţi mult la sală.

Dacă însă vreţi să scăpaţi de senzaţia de balonare şi să aveţi un tranzit intestinal bun, care să vă ajute să vă apropiaţi totuşi de talia de dinainte de Sărbători, atunci poposiţi mai des prin piaţă, pe la tarabele de fructe exotice şi pe la cele cu condimente, unde găsiţi câteva plante bogate în fibre şi enzime care stimulează digestia.

Merele

Căutaţi-le pe cele autohtone, care pe lângă preţul accesibil, mai au şi calitatea de a proteja implicit natura pentru că provin din horticultura locală şi nu sunt aduse de la distanţe mari. Însă indiferent de provenienţă, merele conţin cantităţi mari de pectină, o fibră care se umflă în stomac şi care absoarbe grăsimile şi toxinele. Odată eliminate, vă veţi simţi mai uşoare, iar apetitul pentru viaţă sănătoasă creşte.

Prunele uscate

Scormoniţi bine pieţele pentru că oferta autohtonă de sezon include şi prunele uscate sau afumate. Preferaţi sortimentele româneşti de prune, pentru că sunt printre cele mai valoroase din lume. Prunele sunt izvoare de antioxidanţi, dar şi de substanţe care stimulează activitatea tubului digestiv. Aşadar, un pumn de prune la micul de dejun sau la gustare ar putea fi soluţia pentru un abdomen plat.

Ananasul

Ce fruct mai aromat şi mai delicios cunoaşteţi, mai ales atunci când este bine copt? Se spune că ar arde grăsimile, deşi nutriţioniştii sunt sceptici în privinţa acestei presupuse calităţi. Însă este adevărat că fibrele din compoziţia ananasului reuşesc să-şi facă bine treaba în ceea ce priveşte stimularea tranzitului intestinal. Aşa că n-ar strica să faceţi din ananas cina perfectă, măcar o dată sau de două ori pe săptămână.

Grepfrutul

Unii nu-l pot consuma pentru că ar fi amar. Dar gustul acesta ar trebui iertat când aflaţi că pe lângă capacitatea de a uşura digestia, fibrele din grepfrut mai au o calitate: contribuie la reglarea nivelului colesterolului din sânge. Evident, nu vă bazaţi pe grepfrut ca să mâncaţi grăsimi la discreţie, în speranţa că le-ar topi. Dar un pahar de suc proaspăt poate fi gustarea de la care puteţi obţine maximum de beneficii cu minimum de efort. Fructul însă este de preferat sucului pentru ca are toate fibrele valoroase.

Condimentele

Ghimbirul, menta şi chimenul dulce n-ar trebui să vă lipsească din dieta zilnică, datorită capacităţii lor de a regla digestia. Ghimbirul este bun în supe şi sucurile de fructe, menta se poate combina cu grepfrutul şi ananasul într-un suc delicios. Iar chimenul dulce dă savoare salatelor, dar şi diverselor preparate.

Dacă observaţi că aceste alimente dau rezultate, provocaţi-vă corpul şi faceţi abdomene. Aveţi grijă să respiraţi corect şi să nu vă suprasolicitaţi. Dacă simţiţi că vă doare spatele, opriţi-vă, mergeţi la medic şi solicitaţi sfatul unui antrenor pentru a executa corect mişcările.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult