Din fericire, există numeroase alimente cu proprietăți antiinflamatorii dovedite. Iată câteva dintre acestea!
Uleiul de măsline extravirgin este o sursă de grăsimi extrem de sănătoasă. Este bogat în acizi mononesaturați, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Mai multe studii asociază consumul de ulei de măsline extravirgin cu un risc mai redus de apariție a bolilor de inimă, cancer cerebral și alte afecțiuni grave.
Usturoiul este recunoscut pentru rolul de întărire a sistemului imunitar. Usturoiul este considerat aproape un medicament deoarece reduce riscul răspândirii inflamației în organism. Potrivit unor studii mai vechi, se pare că usturoiul exercită efecte antiinflamatorii puternice prin scăderea biomarkerilor inflamatori la boală renală în stadiu terminal și la pacienții adulți.
Cea mai simplă cale de a-ți lua necesarul zilnic de proteine este să consumi produse din carne și pește de calitate, dintr-o sursă sigură. Aceste alimente sunt deosebit de bogate în fier, zinc, acizi grași esențiali și complexul de vitamine B, indispensabil pentru creier și procesele neuronale.
Somonul roșu, îndeosebi, provine din ape puțîn poluate și are un conținut impresionant de Omega 3.
Lactatele din categoria probioticelor sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pentru intestine. Microorganismele pe care le conțîn refac flora intestinală și repară efectele nocive pe care o dietă nesănătoasă le poate avea, în timp. În plus, datorită descompunerii și a fermentării lactozei din lapte, acestea pot fi consumate și de către unele persoane cu intoleranță la lactoză.
Iaurt integral/ kefirul pot fi alegeri excelente – păstrează nutrienții din lapte, dar oferă și protecție gastrointestinală.
Aceste gustări bogate în grăsimi sănătoase, proteine și fier își merită cu prisosință locul pe lista de cumpărături. Deosebit de benefice pentru creier, ele reduc și riscul apariției diabetului sau a bolilor cardiovasculare, câtă vreme sunt consumate cu moderație.
Nucile comune (deși sunt mai degrabă fructe) – îndelung corelate cu longevitatea și acuitatea mentală.
Consumul de cereale integrale reglează glicemia și a fost corelat cu un risc mai scăzut de apariție a diabetului, a bolilor cardiovasculare și a unor forme de cancer. De asemenea, datorită conținutului crescut de fibre, cerealele sunt un adjuvant pentru cei care își doresc să slăbească sănătos, fără cure drastice.
Consumul de fulgi de ovăz are menirea de a proteja și colonul prin efectul antiinflamator pe care îl au și poate oferi o protecție suplimentară împotriva cancerului de colon.
Această licoare are un gust intens și o varietate de proprietăți importante pentru organismul uman, câtă vreme este obținuta prin procese tradiționale de uscare, măcinare sau prăjire. Efectul sau antioxidant și diuretic este binecunoscut și poate ameliora multe dintre consecințele stresului cotidian. Totul e să te limitezi la o 1-2 cești/zi.
Sursă foto: Shutterstock.