Cele mai multe restaurante nu vă pot oferi prea multe variante de meniuri fără sare din abundenţă. Excepţie fac salatele şi grătarele, dar nu poţi trăi o viaţă doar cu ele.
Aşa că trebuie să vă reorientaţi şi reeducaţi gustul pentru cât mai multe condimente, pentru a reduce fără prea mare efort cantitatea de sodiu din alimentaţie. Nutriţionistul american Gavin Pritchard este de părere că orice adaos de ierburi îl scade automat pe cel de sare, fără a atenta la savoarea preparatelor.
Pe lângă cele proaspete, şi cele uscate au efecte benefice, dacă sunt înlocuite o dată la 6 luni cu rezerve noi. Fiţi convinse că orice preparat poate fi îmbunătăţit cu busuioc, oregano sau rozmarin. Evident, ghidaţi-vă după gust în privinţa cantităţilor.
Dacă folosiţi ierburi uscate, adăugaţi-le la începutul preparării. Pe cele proaspete, le împărţiţi în două grămăjoare: una mică la început şi restul pentru final. În plus, folosiţi cât mai mult vin, alături de suc de roşii pentru a da gust mâncării.
Nu treceţi cu vederea nici prafurile de usturoi şi ceapă, dar optaţi pentru cele fără adaosuri.
Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?
Vezi şi video: 09/12/11 Inlocuiti medicamentele cu condimente