În ultimii ani, broccoli a devenit popular și la noi în țară. Românii care vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată îl consumă des. Poate fi savurat gătit la aburi, la cuptor sau fiert. În plus, se potrivește de minune la supe, salate sau chiar adăugat într-un smoothie. Cu toate acestea, nu toată lumea poate consuma broccoli. Iată și care este motivul!
Broccoli crud numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în fibre, vitamina C şi antioxidanţi şi poate fi preparat în diverse moduri, fie sote, fiert, la cuptor fie crud în anumite salate. Deși este o legumă apreciată pentru beneficiile sale nutriționale și gustul său savuros, consumul de broccoli ar trebui evitat de anumite persoane.
Vezi și: Broccoli crud: efecte asupra organismului
Poate avea și riscuri mari pentru sănătate! Persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui ar trebui să se gândească înainte de a consuma în exces broccoli. Conținutul ridicat de vitamina K din broccoli poate interfera cu aceste medicamente și poate crește riscul de complicații, inclusiv un risc crescut de atac vascular cerebral. De asemenea, consumul mare de broccoli poate duce și la apariția pietrelor la rinichi, avertizează medicii nutriționiști.
Sursa foto: Shutterstock