Ciorba de oase nu este o noutate pentru nimeni, ba chiar se prepară de secole, iar în medicina chinezească este cunoscută ca fiind ideală pentru îmbunătățirea sănătății rinichilor, dar și pentru să sprijină sistemul digestiv.
Ciorba sau supa de oase se obține în urma fierberii legumelor cu oase de pui sau de vită. Cu cât este ținută mai mult pe foc, cu atât mai mulți nutrienți și minerale sunt eliminate din oase. Există numeroase beneficii pe care le are, dar este important de menționat că este o sursă ideală de proteine și minerale precum calciu, fosfor și potasiu.
Principalul beneficiu este strâns legat de sănătatea gastrointestinală. Gelatina din oase în general este folosită pentru prepararea supei și ajută la ameliorarea diareei, constipației și chiar anumitor intoleranțe alimentare. De asemenea, este recomandată pentru mahmureală sau persoanelor care au o sensibilitate pentru anumite alimente.
Cu fiecare lingură de supă practic iei o lingură de colagen și gelatină, ambele esențiale pentru sănătate pielii, oaselor, creierului și digestiei. Există studii care arată că în urma consumului de colagen s-a observat o îmbunătățire a elasticității pielii și ridurilor fine.
Un alt beneficiu ține de calitatea somnului. S-a demonstrat că glicina, care se regăsește în supa de oase, ajută la îmbunătățirea somnului și înlătură oboseala.
Pentru că are o concentrație mare de minerale, intră în categoria alimentelor care pot întări sistemul imunitar.
Așa cum am menționat, conține fosfor, magneziu și calciu, toate nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor.