Conceptul de meal prep: economie de timp, reducerea risipei mâncării, o dietă controlată

  • Publicat:

Conceptul de meal prep sau, mai bine spus, pregătirea meselor în avans pe mai multe zile, este ceea ce ne poate salva pe noi, cei care nu avem timp să gătim zilnic.

Acest concept este cunoscut și practicat îndeosebi în rândul sportivilor. Dar, iată mai multe despre el!

Meal prep: ce este, avantaje & dezavantaje

Meal Prep înseamnă prepararea și porționarea în avans a meselor pentru aproximativ 3-7 zile, în funcţie de cât de des vrei să pregăteşți mâncare săptămânal.

Din start, avem următoarele obiective: economie de timp, reducerea risipei mâncării (deci economie de bani), o dietă controlată.

Principalele avantaje atunci când îți prepari mesele în avans

Scapi de dilema „Nu mai știu ce să mai mănânc”

Ai întotdeauna mesele pregătite, fapt ce te mulțumește și eșți mai puțin tentată să comanzi fastfood sau să te oprești la prima patiserie pe care o ai în drum spre casă.

Ești mai atentă la cantitățile de mâncare

Atenție, conceptul de meal prep nu înseamnă doar prepararea meselor, ci și proportionarea acestora. Astfel, ai mai mult control asupra mâncării pe care o mănânci și poți evita plenitudinea și balonarea de după fiecare masă.

Eviți să mai ronțăi câte ceva între mese

Atunci când îți pregătești mesele în avans, firește că alegi și gustări mai sănătoase și mai sățioase. Astfel, cipsurile, covrigeii sau popcornul nu mai sunt o opțiune pentru tine.

Economisești bani

Poate unul dintre cele mai importante avantaje este că ajungi, fără să îți dai seama, să economisești bani. Știi deja în avans ce alimente să îți procuri, nu mai comanzi mâncare la muncă sau acasă, nu mai cumperi toate prostiile din supermarketuri. Toate acestea, pe termen lung, își vor pune amprenta asupra bugetului tău într-o manieră simțitoare.

Acum, există și dezavantaje…

Dacă vrei să le vezi așa!

Ziua de gătit ți se poate părea solicitantă

Chiar dacă economisești mult timp în restul zilelor, s-ar prea putea că cea în care gătești să ți se pară o corvoadă. Pont? Încearcă să faci din acest timp și această activitate, unele cât mai plăcute: pune-ți pe fundal playlist-ul preferat, toarnă-ți un pahar de vin, sună-ți prietena cea mai bună și dă-o pe speaker în timp ce gătești. Cu siguranță timpul îți va trece altfel și nici nu îți vei da seama când ai terminat!

Uneori vei simți meniul drept unul… anost

Desigur, vor exista și momente în care o să te plictisești de același meniu. Poți diversifica. Fii cât mai creativă! Opțiuni sunt, e plin internetul de ele.

Citește și: 15 alimente de bază: cum îți planifici mesele în avans pentru o alimentație sănătoasă pe tot parcursul săptămânii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult