Condimentul pe care trebuie să-l pui în ceaiul verde ca să topești grăsimea și să „cureți” intestinele

Există un condiment care, odată adăugat în ceaiul verde, amplifică beneficiile acestuia și-l face un elixir potrivit pentru slăbit.
  • Publicat:
Condimentul pe care trebuie să-l pui în ceaiul verde ca să topești grăsimea și să „cureți” intestinele
Condimentul pe care trebuie să-l pui în ceaiul verde ca să topești grăsimea și să „cureți” intestinele

Despre ceaiul verde, numai de bine! De sute de ani se discută de beneficiile sale pentru sănătate, inclusiv pentru slăbit, îmbunătățirea funcționării creierului și reducerea riscului bolilor cronice. Există însă un condiment care, odată adăugat în ceaiul verde, amplifică beneficiile acestuia și-l face un elixir extraordinar pentru a îmbunătăți absorbția nutrienților și accelerarea metabolismului.

Condimentul pe care să-l pui în ceaiul verde ca să slăbești

Un studiu publicat în International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Science sugerează că diferite ierburi și condimente au compuși bioactivi diferiți, cu activități antioxidante diferite. Puse împreună, acest amestec produce o capacitate mai mică sau mai mare față de extractele individuale. Potențialul antioxidant depinde și de prezența compușilor fenolici și a flavonoidelor. Pentru un efect mai puternic și eficient adaugă piper negru în ceaiul verde.

Deseori, piperul negru este denumit „Regele Condimentelor”, iar asta datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate și mai ales pentru gustul pe care-l oferă. Piperina, responsabilă pentru gust, ajută la îmbunătățirea digestiei, accelerează metabolismul și îmbunătățește biodisponibilitatea multor nutrienți, făcându-i mai ușor de absorbit și utilizat.

Ceaiul verde este de multe ori asociat scăderii în greutate, datorită capacității de a accelera metabolismul și de a spori arderea grăsimilor. Cafeina și catechienele regăsite în ceaiul verde stimulează termogeneza, procesul prin care organismul generează căldura și arde caloriile. Adăugând piper negru în ceai verde, acest efect este potențat.

De exemplu, piperina crește rata metabolică și îmbunătățește metabolizarea grăsimii, accelerând procesul de slăbire. Acest amestec este și mai eficient dacă se urmează o dietă sănătoasă și se face sport cu regularitate.

Rețetă de ceai verde cu piper negru

Pentru a prepara acest amestec trebuie să pui apa la fiert, iar mai apoi să adaugi 1-2 lingurițe de ceai verde (este de preferat să folosești frunze de ceai, nu pliculețele, pentru că acestea pot conține plastic și alte micro și nanoparticule toxice pentru corp). Lasă amestecul la infuzat timp de 2-3 minute, iar apoi adaugă un praf de piper negru proaspăt măcinat și amestecă bine. Pentru un gust mai dulce folosește o linguriță de miere (dar când ceaiul se mai răcește), felii de lămâie sau frunze de mentă proaspătă.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian