Confuzia metabolică, tehnica mai puțin știută care te ajută să topești colăceii de pe burtă

Am descoperit „confuzia metabolică”, care nu face altceva decât să-ți ducă metabolismul într-o fază de confuzie pentru a accelera procesul de slăbire. Dar cât este de sănătos, de fapt?
  • Publicat:
Confuzia metabolică, tehnica mai puțin știută care te ajută să topești colăceii de pe burtă
Confuzia metabolică, tehnica mai puțin știută care te ajută să topești colăceii de pe burtă

Când ne gândim la strategiile pe care vrem să le adoptăm atunci când vrem să slăbim, trebuie să recunoaștem că opțiunile sunt nelimitate. De la programe de detox, la fasting și deficit caloric, multe dintre ele pot fi o reală provocare. Am descoperit însă „confuzia metabolică”, care nu face altceva decât să-ți ducă metabolismul într-o fază de confuzie pentru a accelera procesul de slăbire. Dar cât este de sănătos, de fapt?

Ce este confuzia metabolică?

Confuzia metabolică presupune să jonglezi cu numărul de calorii consumate, la modul că trebuie să ai zile în care să optezi pentru multe calorii și zile în care să consumi mai puține. Se crede că acest lucru afectează funcția metabolică pentru că nu ai o consistență a caloriilor consumate zilnic.

Pe lângă faptul că jonglezi cu numărul de calorii consumate, acest stil alimentar îndeamnă și la efortul fizic, ceea ce înseamnă că ar trebui să faci și mișcare.

O cercetare publicată în International Journal of Preventative Medicine indică faptul că o astfel de dietă poate rezulta nu doar pierderea kilogramelor în plus, ci și arderea grăsimii. Crește senzația de sațietate, iar nevoia de a mânca nu se mai simte atât de intensă.

Este o dietă sustenabilă pentru slăbit?

În timpul procesului de confuzie metabolică, deficitul caloric este stabilit în funcție de schimbările pe care le faci între zilele bogate în calorii și cele reduse, alături de sport, bineînțeles. Cercetările arată că o dietă redusă în calorii presupune consumul a 1000-1500 de calorii zilnic, iar confuzia metabolică o poți face cu un deficit de 500-750 calorii zilnic.

Este o dietă destul de restrictivă, ca multe alte diete fade, dar într-un fel sau altul, această dietă sprijină echilibrul, varietatea și moderația pentru a putea slăbi sănătos.

Foto: shutterstock

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult