În această perioadă în care toată lumea încearcă să se ferească de coronavirus, nu am putut să nu observăm haosul din magazine şi cozile din supermaket-uri pentru că mulţi aleg să-şi facă provizii. La o primă vedere remarcăm numeroase pungi de zahăr, făină, conserve, baxuri cu apă şi hârtie igienică, dar cât sunt ele de utile? Pentru că în continuare vrem să avem o alimentaţie corespunzătoare, mai ales că aceasta este esenţială pentru sistemul nostru imunitar, Cori Grămescu a postat pe reţelele de socializare o listă cu produsele esenţiale pe care să le achiziţionăm dacă vrem să ne facem provizii şi să mâncăm sănătos.
Carbohidraţii sunt foarte importanţi pentru că ţin de foame, dar în această perioadă în care suntem mai curând statici, ei nu trebuie să depăşească 40% din caloriile noastre, dacă vrem să nu ieşim din criza COVID-19 şi deprimaţi şi cu kilograme în plus”, recomandă Cori Grămescu.
Legumele şi fructele sunt carbohidraţi cu absorbţie lentă şi trebuie să reprezinte cantitatea majoritară de mâncare pe care o consumăm. Pe lângă carbohidraţii simpli, cei complecşi ne ajută să avem energie, o digestie sănătoasă şi un sistem imunitar puternic”, adaugă Cori Grămescu.
Grăsimile sunt foarte importante în corpul nostru, trebuie să acopere cam 25% din caloriile noastre zilnice şi este important să consumăm cu precădere grăsimi vegetale neprocesate – nuci, avocado- şi grăsimi sănătoase- peşte gras, unt bio clarifiat”, completează coach-ul de lifestyle şi nutriţie.
Proteinele sunt esenţiale pentru menţinerea unei stări bune de sănătate, ele trebuie să acopere 25-35% din caloriile noastre şi trebuie să vină şi din surse vegetale, nu doar cele animale (năut, linte, fava, soia)”, adaugă Cori Grămescu.