Creveți la airfryer: cum să gătești în 8 minute creveți suculenți ca la restaurant

Înainte de a începe să prepari creveți la airfryer, pregătește ingredientele pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie. 
  • Publicat:
Creveți la airfryer: cum să gătești în 8 minute creveți suculenți ca la restaurant
Creveți la airfryer: cum să gătești în 8 minute creveți suculenți ca la restaurant

Friteuzele cu aer cald pot face mult mai mult decât să încălzească nuggets de pui congelați sau cartofi prăjiți. Dacă îți este poftă de creveți, dar nu ai mult timp să gătești sau să pregătești o masă sofisticată, friteuza cu aer cald este soluția perfectă. Indiferent dacă îți dorești tacos cu creveți, paste cu creveți sau creveți cu o garnitură de orez și legume, folosirea friteuzei cu aer cald (airfryer) te poate ajuta să economisești timp și energie. Înainte de a începe să prepari creveți la airfryer, pregătește ingredientele pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie. 

Cel mai bine este să folosești creveți proaspeți, cruzi, și îți recomandăm să îi decojești și să îi cureți înainte de a-i pune în friteuză. 

Rețetă creveți la airfryer

Ingrediente:

  • 500 g creveți cruzi, decorticați
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de usturoi pudră
  • 1 linguriță de boia de ardei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • Felii de lămâie (pentru servire)

Mod de preparare:

Înainte de a pregăti creveții, preîncălzește friteuza cu aer cald la 200 de grade Celsius. Ia un bol suficient de mare pentru a amesteca creveții cu condimentele. Amestecă creveții cu uleiul de măsline, usturoiul pudră, boiaua de ardei, sarea și piperul negru până când sunt acoperiți uniform.

Acum este timpul să gătești creveții.

Așază creveții într-un singur strat în coșul friteuzei cu aer cald. Gătește timp de aproximativ 6 până la 8 minute. Agită coșul cu creveți la jumătatea timpului de gătit pentru a asigura o gătire uniformă. Creveții ar trebui să fie opaci și ușor crocanți. Când creveții sunt gata, transferă-i pe o farfurie.

Stoarce suc proaspăt de lămâie peste ei și, dacă dorești, garnisește cu pătrunjel tocat. Poți mânca creveții cu paste sau orez și legume sau poți face tacos delicioși cu creveți, folosind tortilla, salsa, avocado și brânză cottage.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”