Avocado este considerat de mulți unul dintre cele mai complete alimente. Acesta are o mulțime de nutrienți, acizi grași esențiali, vitamine și grăsimi sănătoase pentru organism.
Se poate consuma într-o mulțime de combinații și poate completa orice masă sănătoasă și hrănitoare.Cu toate acestea, iubitorii de avocado știu cât poate fi de dificil să alegi unul care este perfect copt.
Culoarea, textura și mirosul sunt principalele indicii care ne pot ajută să alegem un avocado copt. Un avocado copt va avea o textură moale, lucru care poate fi testat prin presarea ușoară cu degetele.
Dacă vrei un avocado pentru a-l păstra pentru mai mult timp, atunci asigură-te că nuanța acestuia este verde și strălucitoare. În felul acesta îți vei da seama că timpul de coacere va fi mai lung. Avocado necopt se recomandă să fie păstrat la temperatura camerei.
Cel mai optim mod de a verifică nivelul de coacere al unui avocado este să îl strângi ușor în pumn. Fructele și legumele mai coapte vor fi mai puțin moi la atingere. Fructele necoapte, pe de altă parte, vor fi destul de dure. Cu un fruct de avocado este destul de simplu: dacă simți că pulpa este moale sau se mișcă separat de piele, atunci înseamnă că aceasta a început să putrezească la interior.
O altă verificare vizuală rapidă în alegerea celui mai bun fruct de avocado este inspectarea acetuia de semnele evidente de deterioare. Cel mai adesea un fruct stricat va avea pete maronii/negre pe coajă. Un astfel de fruct nu este, de cele mai multe ori, indicat spre consum.
Atunci când alegi un avocado, încearcă să iei în considerare și greutatea acestuia. Ai fi surprins/ă cât contează acest fapt. Ca în cele mai multe dintre cazuri, fructele mai grele indică și o calitate mai bună a acestora. Dacă un fruct se simte mult prea ușor, atunci acesta poate fi uscat sau chiar putrezit în interior. Un fruct ferm și greu este, în mod sigur, mai proaspăt.
Citește și: Avocado cu pete maro, galbene sau miez negru: îl mâncăm sau se duce la gunoi?
SURSA: Eat This, Not That / FOTO: Shutterstock