Dieta de post prinde tare bine, mai ales că abundenţa de legume, verdețuri şi fructe proaspete din pieţe ne face cu ochiul. Cum ar fi ca într-o săptămână să scapi de 3 kilograme şi de o mare parte din toxinele acumulate de-a lungul iernii?
Nu este imposibil, dar dieta de post nu trebuie ţinută pe termen lung, pentru că proteinele lipsesc în mare parte. Deci nu vei fi foarte energică şi nici nu te vei simţi prea sătulă.
Vei vedea că pe parcursul celor 7 zile se pune accentul pe verzituri şi praz în mod deosebit, care au foarte puţine calorii, un gust proaspăt şi sunt bogate în antioxidanţi care protejează sistemul imunitar.
Iată cum arată planul alimentar pentru mic dejun, prânz şi cină în cele 7 zile de dietă de post:
Mic dejun: o felie de pâine prăjită unsă cu puțină cu miere, 200 ml suc natural de legume proaspete
Prânz: supă de lobodă, mâncare de vinete și dovlecel cu sos de roșii
Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii, ridichi, ceapă verde), tofu
Citește și: Mâncărică de praz cu măsline și sos de roșii – rețetă de post gustoasă
Mic dejun: salată de roşii, brânză de soia, o felie de pâine prăjită
Prânz: supă de lobodă, mâncare de praz cu sos de roşii şi măsline
Cină: spanac sotat pus pe o felie de pâine prăjită, limonadă cu miere
Mic dejun: salată de fructe
Prânz: supă de lobodă, ciuperci la grătar sau la cuptor, umplute cu ardei gras, ceapă verde, pătrunjel
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii şi o salată verde cu o linguriţă de ulei de măsline
Citește și: Cum să te saturi cu mai puțin de 200 de calorii. Idee de cină rapidă: ciuperci umplute la cuptor
Mic dejun: o felie de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de legume proaspete
Prânz: supă de lobodă, mâncare de urzici
Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii, ridichi, ceapă verde), tofu
Citește și: Alimentul de post delicios care ajută la slăbit. De ce e bine să mănânci cât mai des fasole verde
Mic dejun: salată de roşii, ridichi, tofu (brânză de soia), 1 felie de pâine prăjită
Prânz: supă de praz, mâncare de ştevie
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii, salată verde
Mic dejun: salată de fructe de sezon (mere, pere, banane, grepfrut)
Prânz: supă de praz, ciuperci la grătar
Cină: salată de crudităţi, brânză de soia
Citește și: Cum să mănânci cartofi fără să crească glicemia. Trucul simplu și eficient la care nimeni nu s-a gândit
Mic dejun: o felie de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de legume
Prânz: supă de praz, spanac pe o felie de pâine prăjită
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii, salată verde
Citește și: Salata verde: beneficii și contraindicații. De ce e bine să o consumi zilnic