Alimentele pline de substanţe chimice, ingrediente de sinteză şi aditivi pot duce în timp la grave probleme de sănătate, după cum sugerează numeroase studii în acest domeniu. De aceea, vechea zicală conform căreia „eşti ceea ce mănânci” este cât se poate de adevărată.
Consumul de alimente grase, în special cele de origine animală, cum este carnea roşie, nu doar că dăunează siluetei, ci poate avea efecte neplăcute şi asupra mirosului corporal şi respiraţiei.
Citiţi mai departe pentru a afla care sunt alimentele şi băuturile care ne fac să mirosim din interior şi ce soluţii există la această problemă!
În urma unui sondaj realizat pe 500.000 de persoane, s-a descoperit că vegetarienii şi cei care nu consumă carne grasă elimină mirosuri mai atractive, mai plăcute şi mai puţin intense decât cealaltă categorie, cea a gurmanzilor înrăiţi.
De asemenea, alimentele procesate, la care s-au folosit cantităţi mari de sare, zahăr şi uleiuri hidrogenate, pot cauza iritaţii ale mucoasei stomacale şi la nivelul ficatului, favorizând eliminarea toxinelor în ritm accelerat şi creşterea secreţiei de hormoni care amplifică mirosul corpului.
Cafeaua, ceaiurile şi băuturile răcoritoare pot cauza transpiraţie abundentă din cauza cofeinei, care mai are şi alte reacţii adverse precum durerile de cap, oboseala nejustificată şi setea excesivă.
Este esenţial să ţii minte că un corp frumos, care miroase plăcut, se întreţine cu plante, deoarece acestea conţin clorofilă şi alţi fitonutrienţi care ajută la curăţarea şi dezinfectarea corpului din interior.
Iată câteva superalimente care pot preveni problema mirosului neplăcut al transpiraţiei şi pielii în general: