Cum poate o dietă vegană să „schimbe jocul”? Află din documentarul Netflix ”The Game Changers”

  • Publicat:
Cum poate o dietă vegană să „schimbe jocul”? Află din documentarul Netflix ”The Game Changers”

Dacă ești interesat de nutriție, probabil ai văzut sau măcar ai auzit de ”The Game Changers,” un film documentar marca Netflix despre beneficiile dietelor pe bază de plante pentru sportivi.

Deși unele părți ale documentarului sunt credibile, acesta a fost criticat pentru că selectează date care îi susțin agenda, face generalizări largi din studii mici sau slabe și este părtinitor față de veganism. ”The Game Changers” este un documentar pro-vegan care urmărește parcursul câtorva sportivi de elită vegani în timp ce se antrenează, se pregătesc și concurează în evenimente majore.

Filmul are o poziție fermă în favoarea veganismului și împotriva consumului de carne, susținând chiar că unele cărnuri slabe, precum puiul și peștele, sunt dăunătoare pentru inimă și pot duce la rezultate mai slabe pentru sănătate.

De asemenea, oferă o privire de ansamblu asupra unor domenii majore de cercetare legate de avantajele potențiale ale dietei vegane.

Filmul sugerează că dietele vegane sunt superioare celor omnivore deoarece promovează sănătatea inimii, reduc inflamația, scad riscul de cancer și îmbunătățesc performanța fizică.

Cât este adevăr și cât sunt date manipulate pentru a susține un punct de vedere cel puțin controversat, te lăsăm pe tine să vezi.

Sursă foto: Netflix

CITEȘTE ȘI:  „Adevărul este greu de digerat” este deviza ”Rotten”, seria documentară Netflix despre afacerile dubioase din spatele alimentelor pe care le consumi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian