Cauți să adaugi la micul dejun mai multe proteine, dar nu ești fan pudrei proteice? Deși pudra proteică este adesea inclusă în rețetele de mic dejun, cum ar fi smoothie-uri, clătite și brioșe, există multe alte adaosuri bogate în proteine pe care le poți folosi pentru a face masa mai bogată în nutrienți. Iată patru moduri simple prin care poți adăuga 10 grame de proteină la micul dejun, fără a folosi pudră proteică.
Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de proteină vegetală. Doar trei linguri de semințe de cânepă oferă 10 grame de proteine. Semințele de cânepă sunt, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și fibre, ceea ce le face o opțiune sățioasă și bogată în nutrienți pentru micul dejun. Au un gust ușor de nucă, ceea ce le face perfecte pentru a putea fi adăugate în smoothie-uri, presărate pe pâine integrală cu unt de arahide, amestecate în iaurt grecesc sau adăugate în fulgi de ovăz.
O jumătate de cană de brânză de vaci conține 12 grame de proteine. Este, de asemenea, bogată în calciu, esențial pentru sănătatea oaselor. Cu toate acestea, poate fi bogată în sodiu, așa că optează pentru o variantă cu conținut scăzut de sodiu dacă îți supraveghezi aportul sau urmezi un regim alimentar sănătos pentru inimă. O poți servi cu fructe pentru un gust dulce sau poți adăuga ierburi proaspete și roșii tăiate pentru o opțiune sărată. Este delicioasă și pe pâine integrală. Brânza de vaci poate, de asemenea, să îmbunătățească conținutul de proteine al ouălor jumări. Pur și simplu amestec-o în ouă în timp ce le gătești pe aragaz pentru un rezultat cremos și brânzos.
Iaurtul grecesc are aproximativ jumătate din carbohidrați, zahăr și sodiu în comparație cu iaurtul obișnuit și aproape dublu de proteine. O porție de 170 de grame de iaurt grecesc oferă aproximativ 15 grame de proteine. Această diferență provine din procesul în care zerul este eliminat din iaurtul grecesc, rezultând un conținut mai scăzut de carbohidrați și o cantitate concentrată de proteine, precum și o textură mai groasă. Poți adăuga iaurtului fructe, nuci și semințe, granola sau fulgi de cocos. De asemenea, este o bază delicioasă în smoothie-uri și este atât de versatil, încât poate înlocui chiar și smântâna.
Un ou mare conține aproximativ 6 grame de proteină. Dacă gătești două ouă ar adăuga aproximativ 12 grame de proteine sățioase la micul dejun. În plus, sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, precum vitamina B12, vitamina D și colină, de care corpul nostru are nevoie pentru metabolismul energetic, sănătatea oaselor și vedere. Sunt rapide și ușor de preparat sub formă de jumări cu legume tocate, gătite „ochiuri” și adăugate pe toast cu avocado sau chiar făcute în mici omlete care pot fi reîncălzite pentru un mic dejun rapid în timpul săptămânii.
Foto: envato