Cum să gătești corect carnea? Mulți fac ACEASTĂ greșeală!

O bucată de carne este un aliment de bază în dieta multor români, însă puțini știu că modul în care o pregătim poate influența atât gustul, cât și sănătatea preparatului.
  • Publicat:
Cum să gătești corect carnea? Mulți fac ACEASTĂ greșeală!
Temperatura ideală pentru a găti carnea de porc

Mulți dintre noi suntem obișnuiți să spălăm carnea înainte de a o găti, însă medicul Mihail Pautov atrage atenția asupra acestui obicei. El explică că spălarea cărnii poate împrăștia bacteriile și ar putea duce la răspândirea lor în întreaga bucătărie. Mai mult decât atât, el susține că o carne proaspătă și sănătoasă nu necesită a fi spălată, iar dacă este stricată sau contaminată, acest lucru se poate observa și prin miros.

Cum să gătești corect carnea?

„Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot.”, a mărturisit Doctor Mihail, pe pagina sa de socializare.

Mihail Pautov vine cu sfaturi esențiale

În loc să ne concentrăm pe spălarea cărnii, medicul recomandă să fim atenți la modul în care o gătim. Evitarea rumenirii excesive este un aspect important, deoarece acest proces poate duce la formarea de substanțe cancerigene.

Pentru a găti carnea într-un mod sănătos și delicios, medicul Mihail Pautov propune o rețetă simplă și aromată.

Rețeta culinară recomandată: Carne în stil asiatic

Ingrediente:

  • Carne (de porc, de exemplu)
  • Condimente: paprika, chilli, ghimbir
  • Legume: morcov, dovlecel, ardei gras roșu, ardei gras galben, ceapă, usturoi
  • Pasta de tomate
  • Ananas
  • Amidon
  • Oțet
  • Miere

Mod de preparare:

Într-o tigaie, rumenim ușor bucățile de carne timp de câteva minute. Adăugăm legumele tocate (ceapă, morcov, usturoi, ghimbir, dovlecei) și condimentele (paprika, chilli) și călim pentru a elibera aromele.

Turnăm pasta de tomate și amestecăm bine.

Adăugăm bucățile de ananas și continuăm să gătim.

Într-un bol mic, amestecăm amidonul cu apă și adăugăm această pastă în tigaie pentru a lega sosul.
Condimentăm cu oțet și miere pentru a echilibra aromele. Gătim până când carnea este fragedă și sosul s-a îngroșat ușor.

Important: Evitați rumenirea excesivă pentru a preveni formarea de substanțe nocive. Odată ce carnea este ușor fragedă, este gata de servire.

Sursă foto: Evgeny Karandaev / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult