Cum să mănânci sănătos când ești la birou sau în deplasare?

Descoperă cum să mănânci sănătos la birou sau când te afli în deplasare și află câteva sfaturi utile despre cum să îți planifici mesele din timp, să înlocuiești alimentele nesănătoase cu opțiuni sănătoase și să fii atent la porțiile tale. De asemenea, vei învăța despre importanța hidratării și a mișcării în timpul zilei și cum poți integra aceste obiceiuri sănătoase în rutina ta zilnică, indiferent unde te afli.
  • Publicat:
Cum să mănânci sănătos când ești la birou sau în deplasare?
Cum să mănânci sănătos când ești la birou sau în deplasare? Sursa foto: Shutterstock

Într-o lume agitată și plină de activități, este ușor să pierdem din vedere importanța alimentației sănătoase. De multe ori, când suntem la birou sau în deplasare, nu avem timpul sau resursele necesare pentru a pregăti mese sănătoase și echilibrate. De aceea, te invit să arunci o privire asupra câtorva sfaturi utile pentru a mânca sănătos și echilibrat atunci când ești la birou sau în deplasare!

1. Planifică-ți mesele din timp

Încearcă să îți planifici mesele pentru săptămâna următoare. Astfel, vei fi mai organizat și vei putea să îți pregătești mâncarea din timp. De asemenea, vei putea să îți faci cumpărăturile în consecință, astfel încât să ai tot ce îți trebuie la îndemână. Poți să îți pregătești salate, sandwich-uri sau alte preparate care pot fi transportate cu ușurință.

2. Alege alimente sănătoase

În loc să alegi alimente procesate și pline de zahăr sau grăsimi, optează pentru alimente sănătoase și echilibrate, precum legume, fructe, nuci, semințe, proteine slabe (carne de pui sau curcan, pește, tofu) și carbohidrați complecși (orez brun, quinoa, hrișcă).

3. Evită alimentele procesate și fast-food-ul

Alimentele procesate și fast-food-ul sunt adesea pline de calorii, zahăr și grăsimi. Încearcă să eviți aceste alimente cât poți de mult, pentru a reduce consumul de calorii și a te asigura că ai o alimentație sănătoasă.

4. Bea multă apă

Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei. Apa te poate ajuta să te simți mai plin, să îți menții nivelul de energie și să îți hidratezi corpul.

5. Păstrează gustările sănătoase la îndemână

În loc să apelezi la gustări procesate și pline de zahăr sau sare, optează pentru opțiuni sănătoase precum fructe, legume, nuci sau iaurt grecesc.

6. Fii pregătit pentru situații neprevăzute

În cazul în care trebuie să mănânci la restaurant sau la cantina biroului, încearcă să alegi opțiuni sănătoase și echilibrate, precum salate, carne la grătar și legume proaspete sau preparate.

7. Nu sări peste mese

Chiar dacă ești ocupat și grăbit, încearcă să nu sari peste mese. Săritul peste mese poate duce la consumul excesiv de alimente în următoarea masă și poate perturba nivelul de zahăr din sânge.

8. Fii atent la porțiile tale

Este important să fii atent la porțiile tale, indiferent dacă ești la birou sau în deplasare. De multe ori, porțiile servite în restaurante sau la cantina biroului sunt mai mari decât ar trebui să fie. Încearcă să îți împarți mâncarea în porții mai mici și să nu consumi mai mult decât ai nevoie.

9. Înlocuiește alimentele nesănătoase cu opțiuni sănătoase

În loc să alegi alimente nesănătoase, precum chips-uri, ciocolată sau biscuiți, încearcă să îți înlocuiești gustările cu opțiuni sănătoase precum legumele tăiate cu mici porții de hummus sau de iaurt grecesc cu fructe.

10. Fă mișcare

În timp ce ești la birou sau în deplasare, încearcă să faci mișcare cât mai mult posibil. Poți să faci plimbări scurte, să urci scările în loc să iei liftul sau să faci câteva exerciții ușoare de întindere.

Alimentația sănătoasă este importantă indiferent unde te afli sau ce faci. Cu puțină planificare și organizare, poți să mănânci sănătos și echilibrat și în timp ce ești la birou sau în deplasare. Înlocuiește alimentele nesănătoase cu opțiuni sănătoase, planifică-ți mesele din timp, fă mișcare și încearcă să fii atent la porțiile tale. Aceste mici schimbări pot face o mare diferență pentru sănătatea ta pe termen lung.

Surse: aetnainternational.com, business.virtuagym.com, food.ndtv.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Surse de proteine la femeile gravide
Surse de proteine la femeile gravide