Șoriciul este unul dintre preparatele vedetă pentru români la masa de Crăciun. Și nu e de mirare de ce: textura moale și gustul unic te fac să vrei să mănânci din ce în ce mai mult. Chiar dacă șoriciul de porc și-a căpătat renumele de gustare calorică, există o modalitate în care să-l consumi într-o formă mai „light”.
Sărbătorile de iarnă vin cu multe bunătățuri culinare și cumva oamenii își asumă câteva kilograme în plus, doar de dragul perioadei magice. Produsele de porc sunt la mare căutare, la fel salata boeuf și cozonacul. Șoriciul este consumat intens de români de Crăciun și Revelion.
Șoriciul conține destul de multe calorii așa că este recomandată o cantitate mică. 100 de grame de șorici de porc conțin 563 de calorii și 35 de grame de grăsimi. Asta presupune o pătrime din necesarul zilnic de calorii la o dietă normală de 2.000 de calorii pe zi și jumătate din necesarul zilnic de grăsimi.
În 100 de grame de şorici de porc se regăsesc:
Verifică valoarea nutrițională aici.
Șoriciul poate fi integrat în dietă, într-un mod inteligent, fără să te îngrașe. În primul rând, este indicat să consumi o cantitate cât mai mică. Ideal, ar fi să-l mănânci sub formă de gustare, nu masă principală.
Un truc care te poate ajuta să faci șoriciul mai „light” este să răzuiești grăsimea de sub stratul de piele. În felul acesta, numărul caloriilor și al grăsimilor va scădea considerabil.
Deşi este considerat o gustare calorică, şoriciul de porc poate avea şi anumite efecte benefice asupra organismului. Conţinutul ridicat de proteine şi grăsimi transformă şoriciul într-o gustare perfectă între mese, deoarece ţine de foame.
Şoriciul de porc conţine grăsimi nesaturate, în special acid oleic, care se regăseşte şi în uleiul de măsline. Datorită cantităţii reduse de carbohidraţi, şoriciul de porc poate fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet.