Cum să păstrezi fructele de pădure proaspete mai mult timp. Trucul cu oțet

Secretul depozitării fructelor de pădure pentru prospețime!
  • Publicat:

Fructele de pădure se strică rapid din cauza texturii moi și a sporilor de mucegai. Un amestec-minune poate îndepărta acești spori, păstrând fructele proaspete mai mult timp în frigider.

Păstrarea fructelor de pădure proaspete pentru mai mult timp este o provocare pentru multe gospodine. Potrivit Express.co.uk, există o metodă simplă și ieftină de a prelungi durata de viață a acestor fructe delicate, folosind un ingredient comun din bucătărie.

Experții în depozitarea alimentelor recomandă utilizarea oțetului alb pentru a menține prospețimea fructelor de pădure. Elizabeth Adams, de la o companie de depozitare, explică: „Fructele de pădure se strică repede deoarece sunt moi și adesea poartă spori de mucegai de când le aduceți acasă, ceea ce face ca ele să se strice mai repede decât ar trebui. O modalitate rapidă și simplă de a prelungi durata de viață a fructelor de pădure este să îndepărtați mucegaiul”.

Cum să folosiți oțetul pentru a păstra fructele de pădure

Procesul este simplu și necesită doar oțet alb și apă. Iată pașii:

1. Amestecați o parte oțet cu trei părți apă într-un bol mare.

2. Adăugați fructele de pădure și asigurați-vă că sunt acoperite de lichid.

3. Lăsați-le să stea două minute, apoi scurgeți-le.

4. Clătiți fructele cu apă rece pentru a elimina gustul de oțet.

5. Uscați-le pe un prosop de hârtie.

Depozitarea corectă

După tratamentul cu oțet, Elizabeth Adams recomandă: „Pentru a depozita fructele de pădure, puneți-le într-un recipient care permite circulația aerului. Puteți pune un prosop de hârtie în acest recipient pentru a elimina excesul de lichid”.

Această metodă de depozitare funcționează pentru toate tipurile de fructe de pădure și devine și mai utilă pe măsură ce vremea se încălzește în lunile următoare. Prin utilizarea acestei tehnici simple, puteți reduce risipa alimentară și vă puteți bucura de fructe de pădure proaspete pentru mai mult timp.

Totodată, e bine să știți și trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Un loc unde nu trebuie să pui niciodată căpșunile este pe masa din cameră. Dacă sunt depozitate la temperatura camerei, acestea se vor strica cu mult mai repede. Deși recomandat ar fi să le consumi imediat după ce le-ai achiziționat, le poți păstra totuși, dacă decizi să le congelezi.

Foto: Shutterstock, arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult