Un truc simplu pentru a păstra ierburile aromatice proaspete mai mult timp. Experții culinari recomandă o metodă eficientă de depozitare a ierburilor moi în frigider, folosind doar un borcan de sticlă și apă.
Păstrarea ierburilor proaspete pentru mai mult timp poate fi o provocare, dar un truc simplu poate face minuni. Potrivit unui articol recent din The Mirror, experții culinari recomandă o metodă eficientă pentru a menține prospețimea ierburilor aromatice.
Pentru ierburi moi precum busuiocul, menta, pătrunjelul și coriandrul, tăiați capetele tulpinilor și puneți-le vertical într-un borcan de sticlă cu apă. Păstrați borcanul în frigider, cu excepția busuiocului care trebuie ținut la temperatura camerei.
Pentru ierburi lemnoase ca rozmarinul sau cimbrul, puneți-le într-o pungă cu un prosop de hârtie umed și depozitați-le în frigider.
Butașii de ierburi aromatice sunt o modalitate ușoară de a obține noi plante. Tăiați o tulpină de 7-10 cm în unghi, chiar sub un nod. Îndepărtați frunzele inferioare și puneți butașul într-un borcan mic cu apă, asigurându-vă că frunzele nu sunt scufundate.
„Veți observa rădăcini posibil în câteva zile. Odată ce rădăcinile au 2-5 cm lungime, puteți transplanta planta într-un ghiveci permanent”, explică sursa.
Pentru cei dornici să încerce această metodă e recomandată utilizarea unui borcan de sticlă închis la culoare deoarece rădăcinile preferă să crească departe de lumina soarelui. Înfășurarea unui ziar în jurul borcanului pentru a menține zona rădăcinilor întunecată poate ajuta și la prevenirea creșterii algelor.
Aceste metode simple vă pot ajuta să economisiți bani și să vă bucurați de ierburi proaspete pentru mai mult timp. Experimentați cu diferite ierburi și veți descoperi care metodă funcționează cel mai bine pentru fiecare tip. Cu puțină îngrijire, veți avea întotdeauna la îndemână ierburi aromate pentru a vă îmbogăți preparatele culinare, care vor căpăta alt gust.
Foto: Shutterstock, arhivă