Cum să slăbești 5 kilograme într-o lună, fără dietă, fără înfometare și fără sală

Există câteva reguli de bun simț care te pot ajuta să slăbești 5 kilograme fără să te înfometezi sau să depui efort. Disciplina este cuvântul cheie.
  • Publicat:
Cum să slăbești 5 kilograme într-o lună, fără dietă, fără înfometare și fără sală
Cum să slăbești 5 kilograme într-o lună, fără dietă, fără înfometare și fără sală

Unele practici, precum mestecatul încet și consumul unei cantități mai mari de fibre, te pot ajuta să slăbești fără exerciții fizice sau un plan alimentar rigid prin care să te înfometezi. Mai exact, într-o singură lună, cu puțină disciplină poți să slăbești 5 kilograme.

Știm, este greu să ții dietă, să urmezi niște reguli stricte, plus să ai un program stabilit de mers la sală, mai ales că fiecare dintre noi are o viață aglomerată și plină de task-uri. Totuși, există câteva sfaturi dovedite care te pot ajuta să consumi mai puține calorii cu ușurință. Din nou, rezultatele se obțin doar cu puțină disciplină!

Cum să slăbești 5 kilograme într-o lună

Mestecă bine și încet

Creierul are nevoie de timp pentru a procesa faptul că ai mâncat suficient. Mestecarea alimentelor te face să mănânci mai încet, ceea ce este asociat cu un consum redus de alimente, o senzație crescută de sațietate și porții mai mici.

Cât de repede termini mesele poate, de asemenea, afecta greutatea pe care o ai. Opt studii au fost revizuite, iar în urma acestui pas s-a raportat că persoanele care nu mâncau rapid aveau un indice de masă corporală (IMC) semnificativ mai mic decât cele care mâncau repede. Pentru a-ți crea obiceiul de a mânca mai încet, te-ar putea ajuta să numeri de câte ori mesteci fiecare înghițitură.

Folosește farfurii mai mici pentru porțiile de mâncare

Farfuria tipică de mâncare este mai mare astăzi decât era acum câteva decenii. Această tendință ar putea contribui la creșterea în greutate, deoarece utilizarea unei farfurii mai mici te poate ajuta să mănânci mai puțin, făcând porțiile să pară mai mari.

Pe de altă parte, o farfurie mai mare poate face o porție să pară mai mică, determinându-te să adaugi mai multă mâncare. Poți folosi acest lucru în avantajul tău servind alimente dense în nutrienți și cu conținut scăzut de calorii pe farfurii mai mari și alimente bogate în calorii pe farfurii mai mici.

Consumă proteine din belșug

Proteinele au efecte puternice asupra apetitului. Ele pot crește senzația de sațietate, pot reduce foamea și te pot ajuta să consumi mai puține calorii. Acest lucru se datorează faptului că proteinele afectează mai mulți hormoni care joacă un rol în foame și sațietate, inclusiv grelina și peptida-1 de tip glucagon.

Un studiu realizat pe 105 persoane a arătat că cei care au urmat o dietă bogată în proteine au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât cei care au urmat o dietă cu proteine standard. Dacă în prezent consumi un mic dejun pe bază de cereale, ar putea fi util să crești conținutul de proteine din mesele tale. Exemple de alimente bogate în proteine includ piept de pui, pește, iaurt grecesc, linte, quinoa și migdale.

Consumă alimente bogate în fibre

Consumul de alimente bogate în fibre poate crește sațietatea, ajutându-te să te simți plin pentru mai mult timp.

Studiile indică faptul că un tip de fibre, fibrele vâscoase, este deosebit de util pentru pierderea în greutate. Ele cresc senzația de sațietate și reduc consumul de alimente. Fibrele vâscoase formează un gel atunci când intră în contact cu apa, ceea ce încetinește golirea stomacului și crește timpul de absorbție a nutrienților. Ele se găsesc doar în alimentele vegetale, care includ fasolea, cerealele din ovăz, varza de Bruxelles, sparanghelul, portocalele și semințele de in. Un supliment pentru pierderea în greutate numit glucomannan este, de asemenea, foarte bogat în fibre vâscoase.

Bea apă în mod regulat dacă vrei să slăbești 5 kilograme

Consumul de apă te poate ajuta să mănânci mai puțin și să pierzi în greutate, în special dacă bei apă înainte de o masă. Un studiu că în urma consumului de apă înainte de o masă s-a redus cantitatea de alimente consumate, fără a afecta semnificativ sațietatea. Dacă înlocuiești băuturile bogate în calorii, cum ar fi sucurile, cu apă, poți experimenta un efect și mai mare.

Mănâncă fără dispozitive electronice în jur

Acordarea atenției la ceea ce mănânci te poate ajuta să consumi mai puține calorii. Persoanele care mănâncă în timp ce se uită la televizor sau se joacă pe computer pot pierde noțiunea cantității de mâncare consumată, ceea ce poate duce la supraalimentare. Un studiu din 2013 a arătat că persoanele distrase în timpul mesei au mâncat cu aproximativ 10% mai mult.

Dormi bine și evită stresul

Când vine vorba de sănătate, adesea neglijăm somnul și stresul, ambele având efecte puternice asupra apetitului și greutății. Lipsa de somn poate perturba hormonii care reglează apetitul, leptina și grelina. Un alt hormon, cortizolul, devine ridicat atunci când ești stresat. Aceste fluctuații hormonale pot crește foamea și poftele alimentare, ducând la un consum mai mare de calorii.

Elimină băuturile îndulcite cu zahăr

Consumul crescut de băuturi îndulcite cu zahăr, precum sucurile, a fost asociat cu un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2. Este foarte ușor să consumi calorii în exces din băuturile îndulcite, deoarece caloriile lichide nu afectează senzația de sațietate în același mod ca alimentele solide.

Foto: shutterstock

Sursă: Healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult