Nu doar eliminarea mâncărurilor pe baza de carne din alimentație ne ajută să pierdem kilogramele nedorite, dar și mișcarea de zi cu zi sau excluderea uleiurilor și a grăsimilor din unele legume sau fructe. Regimul vegetarian este în sine o cură de slăbire, însă atunci când dorești să scapi de kilogramele nedorite, urmând o dietă, acesta poate deveni un real impediment. Totuși, specialiștii au găsit câteva metode, dar și cure de slăbire potrivit nevoilor acestora pentru a atinge rezultatele dorite. Iată cum să slăbești atunci când ești vegetarian.
Află cum să slăbești atunci când ești vegetarian:
Uleiul, fie el și de soia sau de măsline, poate adăuga kilograme nedorite. Astfel că un pas important în stabilirea unei diete este eliminarea acestuia. Atenție, însă! Nici condimentele, muștarul sau sosurile nu sunt acceptate, încât și acestea pot conține ulei.
Sarea poate face numeroase mâncăruri extrem de gustoase, însă și consumul ei în exces poate duce la reținerea apei în organism. Și implicit, la o greutate mai mare.
Cafeaua are capacitatea de a tăia pofta de mâncare, dar atenție mare însă, să nu fie și din cauza zaharului sau indulcitorilor artificiali. O varianta mai sănătoasă ar fi alegerea mierii în detrimentului oricărui tip de îndulcitor. Iar pe lângă asta, poate fi și extrem de benefică întreg organismului.
Atunci când mesele tale sunt alcătuite într-o mare măsură din cereale integrale, leguminoase și legume gătite sau crude, densitatea calorică a felurilor de mâncare este mică, acest fapt favorizând procesul de slăbire.
O cură simplă ar putea fi următoarea: dimineața, pe stomacul gol, fructe întregi; mic dejun – musli cu lapte de soia; prânz – salată de legume cu orez; cină – supă de legume.
Dieta de viteză este o dietă cu conținut scăzut de calorii, de 28 de zile, care poate duce la o pierdere rapidă în greutate și la o îmbunătățire a vitezei metabolice. V-diet pornește de la premisa că veganii/vegetarienii au deja mai puține grăsimi săturate în organism decât cei care consumă carne, astfel că, pentru a scapă de kilogramele nedorite, este de ajuns că aceștia să scadă numărul caloriilor ingerate peste zi și să crească efortul. De pildă, dacă într-o zi consumați 800 de calorii, ideal ar fi să ardeți 900 prin mișcare și sport, astfel că organismul să poată folosi din resurse proprii diferența de 100 de calorii. Slăbirea va fi una garantată.
Fasolea este o legumă care nu ar trebui să lipsească din meniul nimănui, în lipsa cărnii, datorită conținutului ridicat de proteine. Atenție, însă. O astfel de dietă nu poate fi ținută mai mult de două săptămâni și, trebuie însoțită obligatoriu și de mișcare/sport.
Plan alimentar: mic dejun – o felie de pâine prăjită și un iaurt cu conținut redus de grăsimi; ora 10:00 – un fruct la alegere (măr, portocală, grapefruit); prânz – 120 gr fasole fiartă cu salată de legume; cină – 120 gr fasole fiartă cu salată verde.
Sursa: healthline.com