Cum să slăbești cu supă cremă, fără să suferi de carențe

Un bol de supă cremă este excelent în sezonul rece și, unde pui că te ajută și să slăbești?! Această rețetă este bogată în vitamine și minerale.
  • Publicat:
Cum să slăbești cu supă cremă, fără să suferi de carențe
Cum să slăbești cu supă cremă, fără să suferi de carențe

În sezonul rece, puține lucruri sunt la fel de reconfortante ca un bol fierbinte de supă cremă. Și ghici ce? Pe lângă faptul că este hrănitoare și te încălzește, poate fi o opțiune excelentă atunci când încerci să slăbești.

Secretul stă în ingrediente. Supa poate fi săracă în calorii, bogată în nutrienți și incredibil de sățioasă. Poți chiar să faci o supă cremoasă și sănătoasă. Rețeta de supă cremă de legume coapte pe care ți-o propunem conține opt legume diferite, este plină de proteine și este o porție generoasă care te menține sătul și te ajută la pierderea în greutate.

Partea cea mai bună? Nu ai nevoie de oală! Pur și simplu tai legumele, le coci pe o tavă până se caramelizează și devin dulci, apoi le blenduiești. În aproximativ 30 de minute, vei avea un bol reconfortant, plin de nutrienți, de supă pentru slăbit gata de savurat.

Supă cremă de legume, o rețetă excelentă pentru slăbit

Ingrediente

  • 6 roșii de mărime medie, tăiate în jumătăți
  • 5 morcovi de mărime medie, cu capetele tăiate
  • 1 ceapă mare dulce, curățată și tăiată în sferturi
  • 1 ardei gras roșu mare, tăiat în jumătate, fără semințe
  • 1 ardei gras galben mare, tăiat în jumătate, fără semințe
  • 1 dovlecel mare, feliat
  • 1 dovlecel galben mare (summer squash), feliat
  • 4 căței de usturoi, cu coajă
  • 2 linguri ulei de măsline sau ulei de avocado
  • ⅛ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 4 căni de supă de legume cu conținut scăzut de sodiu
  • 2 ½ căni de brânză cottage fără grăsimi

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 190°C și tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Pune legumele pe tavă și stropește-le cu ulei de măsline. Folosește mâinile pentru a le acoperi uniform cu ulei. Presară piperul negru.

Coace-le timp de 25-30 de minute, până când legumele sunt caramelizate, întorcându-le la jumătatea timpului de coacere. Răcește-le ușor și curăță cățeii de usturoi.

Transferă legumele gătite într-un blender. Adaugă supa de legume și brânza cottage. Mixează la viteză mare până când supa devine complet omogenă, aproximativ 1-2 minute.

Cum poți slăbi dacă mănânci supă cremă?

Această supă te ajută să slăbești, fiind plină de legume, proteine, fibre și apă, iar toate acestea te mențin sătul și hrănit în timp ce reduci caloriile.

Legume sărace în calorii, dar bogate în nutrienți

Legumele sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamine, minerale și fibre. Adăugând mai multe legume în dietă, te simți sătul cu mai puține calorii și nici nu riști să te confrunți cu vreun deficit de vitamine și minerale.

Fibre pentru senzația de sațietate

Fibrele încetinesc digestia și te mențin sătul mai mult timp. Cu 5 grame de fibre pe porție, această supă îți susține obiectivele de slăbit.

Plină de proteine

Brânza cottage adaugă 19 grame de proteine pe porție, esențiale pentru menținerea masei musculare și reducerea poftei de mâncare.

Foto: shutterstock

Sursă: Eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”