Cum să slăbești după 50 de ani. 4 diete pe care să nu le ignori

Următoarele diete sunt ușor de urmat, adaptabile, nu presupun restricții, sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv și sunt sprijinite de studii.
  • Publicat:
Cum să slăbești după 50 de ani. 4 diete pe care să nu le ignori
Foto: shutterstock

Pentru femeile care încearcă să înainteze în vârstă într-o manieră frumoasă și își doresc să ducă un stil de viață sănătos, exită câteva diete care le pot ajuta în acest sens. Multe femei trecute de 50 de ani caută un regim alimentar care să le sprijine sănătatea creierului, să le ajute să țină sub control simptomele menopauzei, dar și să aibă grijă de sănătate în general. Următoarele diete sunt ușor de urmat, adaptabile, nu presupun restricții, sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv și sunt sprijinite de studii.

Dieta Mediteraneană

Dieta mediteraneană este de câțiva ani considerată cea mai bună dietă din toate punctele de vedere. Aceasta are la bază obiceiurile alimentare ale localnicilor din Grecia și sudul Italiei, din perioada 1960 și este caracterizată de conținutul scăzut de grăsimi saturate. În principiu, această dietă presupune consumul de fructe și legume, leguminoase, nuci și cereale integrale. Un studiu asociat dietei mediteraneene arată că acest plan alimentar reduce cu până la 30% riscul de obezitate în rândul femeilor aflate la peri sau postmenopauză.

Dieta DASH, bună pentru sănătatea inimii

Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul femeilor trecute de 50 de ani. Mia mult, hipertensiunea arterială este și ea un factor de risc pentru bolile de inimă. Dieta DASH este caracterizată de conținutul scăzut de sodiu, și recomandă consumul de alimente bogate în calciu, potasiu și magneziu, menite să reducă tensiunea.

Dieta Flexitariană

Dieta Flexitariană este o dietă semi-vegetariană care presupune consumul predominant de legume și ocazional carne, ouă, produse lactate și pește. Este o opțiune ideală pentru persoanele care vor să crească aportul de fibre și proteine în organism și, comparativ cu alte diete stricte, dieta Flexitariană conferă o cantitate mare de fier și omega-3 datorită alimentelor ca pește sau carne roșie.

Dieta MIND, bună pentru sănătatea minții

Vârsta și sexul sunt principalii factori de risc pentru demență, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Două treimi dintre persoanele care suferă de Alzheimer, cea mai comună formă de demență, sunt femei. Dieta MIND a fost dezvoltată pentru a reduce acesr risc, dar și a altor tipuri de declinuri mintale asociate înaintării în vârstă. Dieta presupune consumul de cereale integrale, fructe de pădure, legume verzi, fasole, ulei de măsline și pește gras și se evită almente ca brânza, carnea roșie, cartofii prăjiți, untul și dulciurile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”