Dacă aveţi nevoie de o infuzie de vitamine şi minerale, un produs al stupului, polenul, vă oferă toata doza necesară zilnic în doar o singură lingură.
“E practic un polivitamizant, are vitamine din absolut toate gupele, are şi minerale, şi proteine, aminoacizi, este un aliment complet şi putem să îl folosim ca pe un supliment” spune dr. Andreea Dragomirescu, nutriţionist.
Dar acest produs îşi păstrează calităţile în procent de 100% doar prin congelare imediat după recoltarea din stup. Temperatura de congelare trebuie menţinută pe tot lanţul de distribuţie.
“Polenul conţine foarte puţină apa, aşadar nu îngheaţă, deci poate fi păstrat la congelator, scos de la congelator, consumat şi pus la loc fără nicio problemă” spune Cecilia Caragea, reprezentant magazin on-line.
Vitamine, minerale şi enzime conţine şi mierea naturală. Aceasta se deteriorează doar dacă o preparaţi termic, la peste 40 de grade.
În aceste condiţii, descarcă o substanţă toxică denumită hidroximetil furfural. De aceea nu se consumă ceai fierbinte cu miere şi nici nu se fac prăjituri cu miere la cuptor. Atenţie şi la condiţiile de păstrare!
“Mierea este un aliment excepţional pentru că nu are termen de valabilitate: se ştie că o miere naturală nu se strică, dar nici ea nu este recomandat să fie ţinută la soare pentru că în felul acesta au loc procese de descompunere” spune dr. Andreea Dragomirescu, nutriţionist.
Introduceţi în alimentaţia diversificată şi lăptişorul de matcă. Cel mai bun este cel crud. Doar matca se hrăneşte cu această substanţă. Este vorba de cea mai longevivă albină, care reuşeşte să depună ouă zilnic, de câteva ori peste greutatea ei.
“Pornind de la aceste informaţii s-a ajuns la concluzia că lăptişorul de matcă este un ingredient atât de valoros şi poate fi folosit de persoanele convalescente, devitalizate” spune dr. Andreea Dragomirescu, nutriţionist.
Poate fi consumat bineînţeles de orice persoană sănătoasă. Dar calităţile acestui produs de excepţie se menţin doar la frigider, pe tot lanţul de distribuţie.
“Încă de la recoltare, de la stup până când ajunge la consumator, se păstrează la frigider, la 5 grade nu mai mult” spune Cecilia Caragea, reprezentant magazin on-line.
Şi un alt produs premium al stupului, extrem de hrănitor, păstură, se păstrează de asemenea la frigider. În felul acesta, îi puteţi folosi toţi nutrienţii esenţiali pentru organismul uman.