Cum slăbești și economisești în același timp?

Descoperă metodele prin care îți poți schimba stilul de viață, poți slăbi și, totuși, fără costuri prea mari.
  • Publicat:
Cum slăbești și economisești în același timp?
Envato

Orice dietă implică sacrificii și, de cele mai multe ori, chiar sacrificii materiale care îți pot îngreuna procesul de slăbit și de menținere în formă. Însă, nu întotdeauna trebuie să fie scump să slăbești: chiar dacă ți se poate părea ușor ireală, există și o variantă câștigătoare, la propriu și la figurat.

Iată câteva metode prin care poți schimba stilul de viață fără costuri prea mari:

Bea apă

Apa rămâne cea mai bună variantă, mai presus de orice alt tipuri de sucuri carbogazoase sau cu vitamine. Sucurile acestea oferă corpului tău un surplus de energie, mai ales când mergi la sală, dar sunt pline cu zahăr. Unele dintre ele conțin până la 40 de grame de zahăr la 500 ml de suc, ceea ce este enorm. Plus că sunt dăunătoare și din punctul de vedere financiar.

Cu cât dai pe o astfel de sticlă cu suc, poți cumpăra minimum 4 stile cu apă. Și dacă vrei să fii și mai eficient oricând poți cumpăra un filtru pentru casă și, astfel, să economisești și mai mulți bani.

Nu mai cumpăra junk food, niciodată

Aici nu sunt multe de spus – știm cu toții că mâncarea de tip junk food seamănă cu un killer pentru orice dietă, și pentru orice buzunar. Întotdeauna vei găsi ceva mai ieftin și cu mult mai puține calorii.

Bea cafeaua acasă, și prepar-o chiar tu

Nu te mai opri, în drum spre birou, la cafeneau de la colț ca să cumperi o cafea cu mult lapte și zahăr, poate chiar și un extra topping cu caramel. Fii sustenabil, cumpără cafea din orice Supermarket, sau din coffe shop-uri (deși în acest caz, e posibil să fie nevoie să investești puțin mai mult) și oferă-ți o jumătate de oră în fiecare dimineață ca să o prepari. O poți bea acasă, dacă ai timp, sau o poți lua cu tine într-o cană cool, sunt o mulțime de recipiente special create pentru a păstra cafeaua caldă și proaspătă.

Atsfel vei evita adaos-urile de zahăr sau calorii pentur care plătești și extra.

Plimbările nu costă

În loc să scoți mașina la plimbare, mergi pe jos chiar și pe distanțe ceva mai lungi. „Mersul pe jos face piciorul frumos” (nu puteam să ratez expresia) și te ajută să economisești banii pe care i-ai da în mod normal pentru benzină.

Dacă, totuși, nu îți place să mergi chiar așa de mult pe jos, cumpără-ți o bicicletă second hand. De ce second hand? Dacă este într-o condiție bună, va fi perfectă pentru tine și portofelul tău.

Citește și: Testul rapid care îți arată dacă ai o postură corectă și contrapoziții pentru o viață modernă

Lasă-te de fumat

Știm deja cât de rele sunt țigările pentru organism. Și totuși mulți dintre noi încă fumează. Dacă faci parte dintre aceștia, fă tot posibilul să te lași. Pe lângă deteriorarea sănătății, implică costuri suplimentare destul de mari: un pachet de țigări costă aproximativ 25 de lei, dacă fumezi 3 pachete pe săptămână, să zicem, doar într-un an vei cheltui 3600 de lei. Prea mult pentru un efort inutil. Ai putea să faci atât de multe alte lucruri cu acei bani…

Anulează abonamentul la sala…

… la care te duci doar de 2 ori pe săptămână. Când îți dorești să mergi la sală de cel puțin 5 ori pe săptămână și sfârșești prin a te duce de 10 ori pe lună, un abonament la sală nu este sustenabil.

Sălile de fitness ceva mai scumpe oferă beneficii multiple, precum saună, piscină, jacuzii – este minunat să te poți bucura de toate aceste facilități, dar asigură-te că te vei ține de program. Altfel, mai bine mai amână momentul până când te simți pregătit să beneficiezi de tot ce plătești.

În aceste etape de tranziție, poți să exersezi cu diferite programe (video, aplicații) pe care le poți pune în practică chiar acasă.

Începe să gătești acasă

Iubesc să merg la restaurant, consider că este unul dintre cele mai relaxante obiceiuri pe care un om pe poate avea. Aș face-o zilnic, dar am realizat că nu este deloc avantajos dacă practici acest obicei în exces.

Așa că, cel mai eficient, atât pentru programul de slăbit (într-un restaurant controlezi cantitatea de calorii ceva mai greu), cât și pentru echilibrul financiar, este să alternezi zilele când mănânci în oraș cu cele când îți prepari mâncarea la tine acasă.

Mănâncă mai puțin

Poate sună puțin prea evident, dar e bine să îți amintești din când în când faptul că orice regim implică, dincolo de raționalizarea calitativă (câte calorii, câte proteine etc.) și raționalizarea cantitativă: porții ceva mai mici, iar porțiile mai mici înseamnă din start un program de economisire.

Citește și: Cum să slăbești rapid? 5 alimente de eliminat imediat din dietă

Sursă: www.msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult