Mesele de sărbători au uneori şi efecte mai puţin plăcute: kilogramele în plus. Cum slăbim după Paște? Iată sfaturile experților!
Lista următoare conţine sfaturi şi sugestii de la experţi pentru a slăbi eficient după masa tradiţională de Paşte cu drob, carne, ouă şi cozonac, cărora cu greu le putem rezista, scrie Mediafax.
Setea este adesea confundată cu senzaţia de foame. Motiv pentru care este recomandat ca atunci când simţi nevoia de a ronţăi ceva să bei apă mai întâi. Apa ajută şi la senzaţia de saţietate. Unii experţi sugerează câteva înghiţituri de apă sau chiar de cei rece înainte şi în timpul mesei, scrie Reader’s Digest.
Pierderea a 500 de grame sau a unui kilogram pe săptămână este ceva realizabil. Cele mai bune programe de slăbit recomandă oprirea la primele 4,5 kilograme date jos şi menţinerea siluetei pentru şase luni înainte de trecerea la un alt nivel.
Dacă îţi permiţi să mănânci ce doreşti pentru două mese din 21, nu vei provoca o daună prea mare dietei şi te vei simţi mai puţin privat de plăceri.
Unele studii arată că momentele de poftă durează, în medie, 10 minute. Astfel, înainte să dai curs dorinţei de ciocolată sau cartofi prăjiţi, aşteaptă aproximativ 10 minute. În acest timp poți bifa o activitate pe care o aveai de făcut – şi să părăseşti poate bucătăria.
Persoanele care şi-au menţinut departe kilogramele în plus pentru ani buni mănâncă, de obicei, de cinci ori pe zi. Mesele uşoare şi frecvente îţi temperează apetitul, cresc nivelul de energie şi buna dispoziţie şi chiar îmbunătăţesc metabolismul, procesul de digestie arzând calorii.
Nu încerca să îţi revizuieşti dieta deodată. Dacă faci prea multe schimbări odată, există şanse mari să renunţi pentru că nu poţi respecta ce ţi-ai propus. Este mai bine să schimbi un singur aspect pe săptămână, cum ar fi să mănânci cel puţin o bucată dintr-un fruct pe zi.
Cei care încep dieta hotărâţi să atingă doar 10 la sută din obiectivul pe termen lung al dietei ar putea avea cele mai mari şanse de succes. Pierderea primelor kilograme aduce şi cele mai mari beneficii pentru sănătate, grăsimea din jurul abdomenului, prima care dispare, fiind cea mai periculoasă.
Când iei masa în oraş, poţi să eviţi tentaţia de a lăsa farfuria goală dacă dai la o parte o treime din porţia servită. Această tehnică simplă poate însemna că renunţi la 500 de calorii pe zi.
Alcoolul este o sursă de calorii. O bere de 0,330 litri conţine 150 de calorii, în timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-cremă, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: dacă vrei să slăbeşti, bea doar apă.
Ca să îţi păstrezi determinarea în lupta cu kilogramele, lipeşte pe frigider şi în cămară bileţele cu mesaje pentru tine. O sugestie ar fi un semn STOP sau întrebări ca „Vrei această mâncare suficient de mult încât să o porţi pe tine?” sau „Caloriile chiar merită consecinţele?”
Acestea sunt o sursă majoră de calorii şi sunt foarte consumate, deşi fluidele nu satisfac apetitul la fel de bine ca alimentele solide. Dacă ai poftă de ceva dulce, ar fi mai bine să ronţăi ceva fără prea multe grăsimi decât să bei un suc. Iar dacă îţi este foarte sete, cel mai bine este să bei apă sau ceai rece neîndulcit.