De ce Mihaela Bilic nu recomandă turmericul cu apă și lămâie, pe stomacul gol! Ce spune despre băutura care ar topi grăsimea de pe burtă

Mihaela Bilic recomandă turmericul doar în unele feluri de mâncare!
  • Publicat:

Mihaela Bilic a reacționat după ce în mediul online s-a vehiculat că turmericul cu apă și lămâie pe stomacul gol ajută la scăderea în greutate. Pe fanii ei, medicul i-a sfătuit să nu mai creadă orice speculație apărută pe TikTok. 

Mihaela Bilic nu recomandă turmericul cu apă și lămâie, pe stomacul gol

Pe pagina ei oficială de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția cu privire la consumul de curcuma sau turmeric cu apă și lămâie pe stomacul gol.

„Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat!🤯Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar luat premiul Nobel pentru medicină și ar știi toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikToc. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”, s-a adresat ea fanilor.

Ce efecte are curcuma consumată în exces

Mihaela Bilic a explicat că turmericul e un condiment și nu trebuie consumat în exces. „Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți🤭

Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.

Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.

Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile.

Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză. Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente”, a zis Mihaela Bilic, după care a explicat că acest condiment poate fi adăugat în unele mâncăruri în cantități mici.

„Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!”, a încheiat medicul nutriționist.

Foto: Facebook, arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult