Ouăle fierte sunt o sursă excelentă de proteine și sunt și sățioase, motiv pentru care multe femei adoptă dieta cu ouă fierte, o dietă destul de restrictivă după părerea nutriționiștilor. Deși această dietă face furori pe Internet, aceasta vine la pachet și cu efecte adverse.
Deși se numește „dieta cu ouă”, nu te gândi că acestea sunt singurele ingrediente din meniu. Potrivit Women’s Health această dietă include proteină slabă, legume, fructe și grăsimi (unt, maioneză și ulei de cocos) și presupune consumul a două ouă la micul dejun alături de un fruct, iar mai apoi pentru prânz și cină legume cu ouă sau alte proteine slabe. Problema consumului excesiv de ouă ține de faptul că acestea nu oferă organismului toți nutrienții necesari.
În această dietă trebuie să eviți alimentele procesate și legume precum cartofii, porumbul, păstăile și leguminoasele, dar și fructe ca banane, ananas, mango, fructe uscate și sucuri. Un motiv pentru care această dietă nu este ideală pentru sănătate ni-l oferă un nou studiu care vorbește despre importanța consumului zilnic de cereale integrale în sănătatea cardiovasculară și cum te poate ajuta să slăbești.
Câteva ouă fierte consumate într-o zi, la micul dejun sau ca gustare, nu fac rău nimănui. Dar consumate zilnic? Trebuie luat în calcul și faptul că ouăle sunt o sursă de colesterol și grăsimi saturate.